L'AFA s'empara en la confidencialitat i no contesta dues preguntes del PS per l'acord Assegur-Crèdit

El president del grup parlamentari socialdemòcrata Pere López diu que no poden fer la seva feina de control i ho considera "molt fort"

Comentaris

El director de l'AFA, Ramón López en una roda de premsa amb el ministre de Finances, Eric Jover.
El director de l'AFA, Ramón López en una roda de premsa amb el ministre de Finances, Eric Jover. ARXIU

El director de l'Autoritat Financera Andorrana (AFA)  Ramón López, afirma que l’adquisició del 50% d’Assegur Diversos SA per part d’Actiu Assegurances SA del grup Crèdit Andorrà “no infringeix la prohibició establerta a l’article 51 de la Llei 12/2017, del 22 de juny, d’ordenació i supervisió d’assegurances i reassegurances del Principat d’Andorra i s’adequa a la legislació vigent”.  

D'aquesta manera respon a dues de les quatre preguntes formulades pel president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López. Les altres dues preguntes s'han quedat sense resposta perquè "l'organisme no pot donar informació confidencial a les autoritats". La confidencialitat s'aplica de conformitat amb l'article 19.1 de la Llei 10/2013, del 23 de maig, de l’Institut Nacional Andorrà de Finances (Llei 10/2013), segons la qual els membres dels òrgans de govern de l’AFA, el seu personal així com totes les persones que exerceixin o hagin exercit una funció a l’AFA, inclosos els auditors externs o altres experts que siguin contractats per l’AFA, tenen el deure de guardar secret respecte a tota la informació obtinguda en el marc del seu mandat, en l’exercici de les seves funcions i de les seves activitats professionals a l’AFA, fins i tot després del seu cessament o de la seva separació. D'aquesta manera queden sense resposta les preguntes 1 i 3 formulades per Pere López.

El grup parlamentari socialdemòcrata exposava que, segons marca la legislació, les participacions directes o indirectes de les entitats bancàries en entitats asseguradores i reasseguradores no poden ser superiors al 25% del capital. Pere López, va mostrar dubtes sobre el fet que aquesta operació pugui adherir-se als termes que s'estableixen legalment.

Davant la manca d'informació més concreta, van optar per formular una pregunta per conèixer tots els detalls relatius a l'operació:  per veure en quina mesura Crèdit Andorrà respecta el límit màxim del 25% de participació en entitats asseguradores, i en quin grau o de quina forma aquesta operació entra dins d'allò que es va establir la passada legislatura com un element essencial de protecció del sector assegurador davant del sector financer.

Pere López recorda que no han rebut informació a la seva demanda sobre els comptes de l'AREB i BPA i considera que "hem arribat a un punt en el quan no podem fer la nostra feina de control, tenint en compte que som consellers escollits pel poble". El líder socialdemòcrata creu que "és molt fort".

Etiquetes

Comentaris

Trending