La ‘paternalització’ socialdemòcrata de l’Acord de Joventut causa un mal de panxa a la majoria

Els cinc grups del Consell General acaben consensuant un comunicat on es recorda que s’està treballant en “una proposta global de tots els joves que no pertany a cap partit polític”

Pere Baró i Joao de Melo durant la compareixença que ha encès la resta de formacions.
Pere Baró i Joao de Melo durant la compareixença que ha encès la resta de formacions. PS

Que els joves socialdemòcrates hagin tret pit amb l’Acord de Joventut que s’està treballant al Consell General ha estat com si els mateixos joves haguessin donat una puntada de peu als bemolls de la resta de forces amb representació parlamentària. Ha estat tal el mal de panxa que sobretot ha afecta els grups de la majoria governamental que deu ser per primera vegada en molts temps que els cinc partits han consensuat un comunicat per deixar clar que la proposta amb la qual s’està treballant és “global de tots els joves que no pertany a cap partit polític”.

El coordinador de la Joventut Socialdemòcrata, Joao de Melo, va comparèixer aquest dijous al costat del secretari d’organització del PS, el també jove Pere Baró, per parlar de diverses qüestions. Finalment, va aparèixer l’Acord de Joventut i De Melo va remarcar que s’estava treballant a partir d’una proposta socialdemòcrata per als joves. En fi, que donava ‘paternitat’ socialdemòcrata al treball que s’està fent al Consell General. I això s’ha entravessat a molts dels altres dirigents, joves i no tan joves, de les formacions que, sobretot, donen suport a l’executiu. Fins al punt que sense negar que les Joventuts Socialdemòcrates van posar sobre la taula un document, aquest ha passat tant per l’esquilador que ja no en queda gairebé res.

“El document que s’està elaborant ha patit nombrosos canvis a mesura que han avançat les reunions entre totes les forces polítiques. Uns canvis que es veuran reflectits en el contingut final del document, el qual es farà públic un cop acabada la negociació conjunta entre les seccions joves polítiques i els grups parlamentaris”

Els cinc grups amb representació al Consell General (Demòcrata, Socialdemòcrata, Liberal, Terceravia i Ciutadans Compromesos) i també SDP estan treballant “des de zero” l’esmentat acord, més enllà del document presentat pels joves del PS. De fet, indiquen les formacions en un comunicat, “el document que s’està elaborant ha patit nombrosos canvis a mesura que han avançat les reunions entre totes les forces polítiques. Uns canvis que es veuran reflectits en el contingut final del document, el qual es farà públic un cop acabada la negociació conjunta entre les seccions joves polítiques i els grups parlamentaris”.

Les negociacions, segons l’escrit signat pels grups parlamentaris, “han de permetre millorar la realitat de la joventut del nostre país, així com aportar noves propostes efectives i, alhora, complementar totes aquelles polítiques que des de les institucions s’estan fent avui dia com, per exemple, el Programa d’Impuls per a l’Emancipació dels Joves o el recentment anunciat programa per incentivar l’ocupació entre joves de 16 a 25 anys”. En aquest marc, i per rebaixar l’èxit que s’atribuïa en certa forma De Melo, tot plegats “expressem la nostra gran satisfacció pels debats realitzats fins a la data que han originat noves mesures i accions que no es contemplaven en el document inicial ni apareixien en cap programa electoral de les formacions polítiques i que, a proposta dels joves, s’inclouran en el redactat final”.

Com va fer el coordinador de les Joventuts Socialdemòcrates -aquí no hi ha cap mena de discrepància-, es continua reconeixent i remarcant “el bon ambient de treball amb el qual s’han desenvolupat les trobades fins ara i volem agrair la feina feta per part de les seccions joves dels partits indicats anteriorment amb representació parlamentària, així com d’SDP. L’objectiu és que la proposta d’Acord de Joventut reculli l’esforç i la feina duta a terme pels joves i per totes les forces parlamentàries al llarg dels últims mesos”. Finalment, i com s’ha dit, es destaca que “aquest document, concebut des del jovent, s’està confeccionant en benefici del país i del futur dels nostres joves. Per tant, volem remarcar que és una proposta global de tots els joves que no pertany a cap partit polític”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending