Els temporers que vulguin treballar a Andorra a l’hivern hauran d’estar vacunats

Espot assegura que “sense voler ser triomfalista” les sensacions respecte del comportament turístic “són positives” i, per tant, espera “una molt bona temporada d’estiu”

Xavier Espot en declaracions després de dinar a AINA.
Xavier Espot en declaracions després de dinar a AINA. Toni Solanelles

L’administració serà “més generosa” que l’hivern passat quant als permisos de treball i sojorn que s’acordaran per a la propera temporada hivernal però, en canvi, aquells treballadors que vulguin venir “a treballar a casa nostra hauran d’estar degudament vacunats”. Així ho ha assegurat el cap de Govern, Xavier Espot, durant una trobada amb els mitjans de comunicació a AINA per fer un petit balanç enmig de l’estiu.

El mandatari governamental, que ha explicat que l’executiu està elaborant un “pressupost de contenció” per al 2022 que espera que s’aprovi “abans de final d’any”, s’ha mostrat satisfet de l’evolució econòmica que viu el país tot i que les finances públiques “pot ser que se’n ressentin més (de la pandèmia) aquest any que el passat”. “Dit això”, ha remarcat Espot, i “sense voler ser triomfalistes, no sé si podem parlar de brots verds” però l’estiu, segons el màxim responsable de Govern “està evolucionant millor del que esperàvem”.

L’executiu està treballant en un pressupost de contenció per al 2022 conscient que les arques públiques ho passaran pitjor aquest exercici en curs que el passat

Xavier Espot ha explicat que hi ha un conjunt de dades, com ara les de l’atur i les de les persones en recerca de millores laborals, que estan situades a nivells d’abans de l’esclat de la crisi sanitària. “Ja ens ho imaginàvem per les dades del comerç, la restauració i l’hoteleria”, sectors als quals costa trobar personal. “És una mala notícia però alhora és una bona notícia perquè això vol dir que no tenim un atur excessiu” i, en canvi, el nombre de turistes és molt bo. “Només cal veure els carrers d’Andorra.”

El fet que estigui caient la presència de turisme francès especialment i molt significativament al Pas de la Casa no fa patir especialment al Govern, ni ara ni de cara a l’hivern, perquè segons Espot França “sempre ens ha considerat” dins de les destinacions de turisme de proximitat i està convençut que continuarà sent així. Per tant, “les sensacions són positives” i s’està convençut que tindrem “una molt bona temporada d’estiu”.

I de cara a l’hivern, ara mateix el plantejament és incrementar una mica les quotes de temporers respecte de la temporada passada, la 2020-2021 que va acabar sent nul·la o gairebé nul·la en la majoria de sectors econòmics del país però, alhora, s’exigirà el certificat de vacunació o l’evidència d’haver rebut la pauta completa de vacunació a aquelles persones que vulguin venir al Principat a treballar i reuneixin les condicions per fer-ho.

Comentaris (20)

Trending