Pedro Sánchez concedeix finalment deu minuts a Toni Martí

Enèsim canvi d’agenda del nou president espanyol, a qui sí se l’espera a l’acte d’aquesta tarda per commemorar els 25 anys de relacions diplomàtiques a la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre

-
-
Deu minuts. A tot estirar un quart d’hora. És el temps que finalment ha concedit el nou president espanyol, Pedro Sánchez, a Toni Martí, el cap de Govern. En plena voràgine de canvis, de l’oposició a la Moncloa, les agendes de Sánchez també van i vénen. I després de descartar inicialment acudir a l’acte de commemoració dels 25 anys de relacions bilaterals diplomàtiques entre el Regne d’Espanya i el Principat d’Andorra, ara en principi s’espera la presència de Sánchez a la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre. 

Durant l’acte, que s’inicia a les 7 de la tarda, els dos màxims mandataris atendran als mitjans i també faran parlaments. Serà un dels primers actes de Sánchez com a nou president de l'estat veí del sud després d’haver inaugurat aquest dilluns la seva agenda oficial com a president rebent a la Moncloa al president d'Ucraïna, Petró Poroshenko, qui es troba de visita de treball a Espanya. Segons l’agència ANA, el president espanyol es reunirà a soles poc més de deu minuts amb Martí. Aquest li apuntarà alguns dels temes d’interès per al Principat, per exemple el GPS de l’aeroport de la Seu.

Toni Martí estarà acompanyat del ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, i el responsable d’Economia i Innovació, Gilbert Saboya. També hi seran presents el síndic general, Vicenç Mateu, i la subsíndica, Mònica Bonell. L’acte l’organitza l’ambaixada d’Andorra a Madrid liderada per Jaume Gaytán. També s’hi van convidar excaps de Govern -en principi Marc Forné no hi acudiria perquè encara estaria convalescent d’una operació quirúrgica- i els presidents de grup parlamentari i els membres de la comissió legislativa d’Afers Exteriors, la majoria dels quals van declinar a acudir a la cita (Carles Enseñat, Jordi Gallardo, Pere López) per diferents motius. Sí hi serà encara que sense ser membre de l’esmentada comissió la independent Sílvia Bonet.

Etiquetes

Pedro Sánchez durant una intervenció al Congrés espanyol.

Relacionat

Pedro Sánchez altera l’agenda internacional de Rajoy i no serà a l’acte d’Andorra a Madrid

Comentaris

Trending