Veïns d’Engordany lamenten la permissivitat amb clients de bars que aparquen on volen

Les avingudes Sant Jaume i del Pessebre serien els dos punts on més enrenou es generen els vehicles estacionats en plena calçada

Un dels punts conflictius aquest divendres mateix.
Un dels punts conflictius aquest divendres mateix.

Si els agents de circulació intenten sancionar els propietaris dels vehicles, no són ja aquests propietaris els que els amenacen, directament en no poques ocasions apareixen els responsables dels bars on estan fent el got els ocupants dels cotxes indegudament aparcats. Veïns d’Engordany treuen foc pels queixals amb la problemàtica de l’estacionament-barra-lliure. Passen els anys, els comuns molt puntualment canvien de color, però estacionar en la calçada mateix continua sent tot un ritual.

Així ho han assegurat els veïns i, fins i tot, ho van exposar en la darrera reunió de poble que es va fer a Escaldes. Els punts de la zona més calents, asseguren els veïns que lamenten la situació, són les avingudes de Sant Jaume i del Pessebre. Més o menys a l’altura d’on hi ha un bar, tot sovint hi ha un vehicle mal aparcat. Fins i tot es pot donar el cas que l’automòbil indegudament estacionat sigui de titularitat comunal.

L'avinguda Sant Jaume fa pocs dies.
L'avinguda Sant Jaume fa pocs dies.
 

“És un moment”, sol ser un argument per demanar clemència. “Però hi ha moments que duren alguna hora”, es queixen tot indicant que no poques vegades acaba generant l situació problemes de trànsit perquè la circulació no pot esdevenir amb la normalitat suposada. “El comú respon que es tracta d’un tema de civisme, però si no es respecten les normes, les autoritats comunals o qui escaigui deuen haver d’actuar en conseqüència”, es demanen els veïns, manifestament enfadats.

Però no se’n surten. La situació, insisteixen, fa anys que es dona. I uns dies potser algun agent de circulació treu el cap per la zona per mirar si amb la seva sola presència algú desisteix d’estacionar on no toca… però en cas contrari, els funcionaris públics eviten sancionar perquè “com que mai s’ha agafat el toro per les banyes” acaben tenint les de perdre amb enfrontament que alguns cops amenacen d’anar més enllà de les paraules.

Comentaris (20)

Trending