“Una publicitat d’or”

El comú d’Encamp celebra la presència un estiu més de les seccions esportives del Barça a la parròquia, tot destacant l’impuls que suposen pel teixit econòmic i comercial

Els integrants de l'equip d'handbol del Barça a les portes del comú d'Encamp.
Els integrants de l'equip d'handbol del Barça a les portes del comú d'Encamp. G. P.

“Per nosaltres, aquesta publicitat és or”. Són paraules del conseller de Joventut i Esports d’Encamp, Xavier Fernández. No es referia pas a cap campanya de promoció a cap mitjà estranger. Parlava de les estades de pretemporada que les diferents seccions de l’FC Barcelona realitzen a la parròquia. En aquest sentit, ha volgut destacar la voluntat de potenciar el turisme esportiu com a un “engranatge” més per fer funcionar el teixit econòmic i comercial.

De fet, també ha valorat especialment el fet de “poder fer una volta, anar a botigues o seure a una terrassa”. Aquesta opció, ha remarcat, “no la tenen altres llocs de concentració” i, assegura, “ajuda a fer la feina”. Per la seva banda, el capità de la secció, Gonzalo Pérez de Vargas, ha destacat que “treballem en les millors condicions” i, a la vegada, “amb el suport de tothom per treballar de la millor forma”.

La d’handbol és la tercera secció blaugrana que passa per Encamp aquest agost. Abans ho han fet les d’hoquei patins i futbol sala. Aquesta setmana, també arribarà la de bàsquet, amb el plat fort de l’amistós contra el MoraBanc Andorra previst per a dijous. “Tenir equips d’aquest nivell ens ajuda molt”, ha destacat el conseller comunal, per a qui es tracta “d’una publicitat que és or”. Per això, té clar que el Barça “té les portes obertes perquè segueixi venint”.

Fernández ha deixat clar que la voluntat és “seguir buscant estades tant professionals com amateurs” que han de servir “per omplir hotels i fer treballar els comerços”. Assegura que “és un engranatge que ha d’ajudar a dinamitzar la parròquia”.

Carlos Martínez (FC Andorra) marca de cap contra l'At. Escaldes a l'Estadi Nacional amb herba artificial.

Relacionat

La manca de camps d’herba natural frena l’arribada d’equips de futbol d’elit per fer estades

El conseller ha admès la dificultat que existeix, ja no només a Encamp sinó també al país, per atreure equips professionals de futbol per la manca de camps de gespa natural. Remarca, però, que “és un problema nacional”, sobretot motivat pel “clima que tenim, que fa que ens consti molt mantenir-la”. No nega, però, que “entre tots hem de veure què podem fer per tenir aquest atractiu que seria posar la cirereta del pastís”.

Tot i això, pel que fa a Encamp, Fernández ha volgut remarcar que sí que s’atreuen altres tipus d’estades. “A Prada de Moles, de futbol, em fem molt de base i amateur. Tenim campus infantils de quatre o cinc dies amb 50 o 60 nens i molts cops venen acompanyats dels pares, que passen dies al país”, ha indicat.

Etiquetes

Comentaris

Trending