La manca de camps d’herba natural frena l’arribada d’equips de futbol d’elit per fer estades

Diversos equips de les primeres categories espanyoles i franceses s'han interessat per venir a fer la pretemporada però no en una instal·lació de gespa artificial

Comentaris

Carlos Martínez (FC Andorra) marca de cap contra l'At. Escaldes a l'Estadi Nacional amb herba artificial.
Carlos Martínez (FC Andorra) marca de cap contra l'At. Escaldes a l'Estadi Nacional amb herba artificial. FC Andorra

La manca de camps de futbol d'herba natural ha frenat aquest estiu l'arribada d'equips de les màximes categories del futbol francès i espanyol. Govern i els comuns han rebut peticions però el fet d'haver d'entrenar en gespa artificial ha aturat els projectes.

A les lligues espanyola i francesa els partits es juguen en herba natural al contrari de les categories inferiors on és més habitual l'artificial, a partir de la Segona B i de les competicions territorials. Sovint Andorra havia acollit equips com l'FC Barcelona o el Saragossa a la dècada dels vuitanta. El país ja és una destinació habitual per equips poliesportius com és el cas de les seccions de l'FC Barcelona d'hoquei patins, bàsquet, handbol o futbol sala.

Aquest any, el Principat ha acollit l'equip de rugbi de l'USAP, que milita a la màxima categoria francesa, el Top 14, i la temporada passada va ser l'Stade Toulosain, l'actual campió d'Europa. En les dues ocasions els seus responsables van lloar les instal·lacions, els beneficis d'entrenar a la muntanya i la qualitat dels hotels. L'únic punt negatiu i que van expressar els seus responsables va ser la manca d'un camp d'herba natural. Malgrat que el país disposa de molts camps, la gran majoria són de gespa artificial, tret de l'estadi comunal Joan Samarra d'Andorra la Vella.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending