Tres castells de focs i seixanta paradistes per a un Poblet de Nadal que pot anar fins a Reis

Andorra la Vella encén aquest divendres a les 6 de la tarda l’enllumenat nadalenc per donar “il·lusió” als residents a la parròquia i al país tot esperant poder rebre turisme i animar les festes amb cinc espectacles itinerants

Un dels muntatges relatius al Poblet de Nadal que ja es poden trobar pels carrers de la parròquia.
Un dels muntatges relatius al Poblet de Nadal que ja es poden trobar pels carrers de la parròquia. Toni Solanelles

Tres castells de focs -des del Parc Central, des del pàrquing de l’estació d’autobusos i des de la Borda Mateu a Santa Coloma- serviran per donar el tret de sortida, divendres a les 8 de la tarda, a la cinquena edició d’un Poblet de Nadal que en principi s’ha d’allargar fins l’endemà de Sant Esteve però que no descarta prolongar-se fins a després de Reis. Una seixantena de paradistes, cinc espectacles itinerants més àgils en les anteriors ocasions i diversos atractius escampats per diferents punts de la parròquia composen el certamen.

Andorra la Vella encendrà l’enllumenat nadalenc divendres a les sis de la tarda. No està clar encara el format, però segurament s’optarà per una fórmula senzilla. Un ‘clic’ general per a tota la parròquia i avall. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i el conseller de Cultura i Promoció Econòmica, Miquel Canturri, han donat els detalls d’un certamen que com ha remarca Marsol “ja s’ha convertit en un referent” i que després de donar-hi “moltes voltes” s’ha decidit mantenir amb un esperit gairebé idèntic als dels anys precedents però amb una rebaixa pressupostària que no hauria d’afectar la qualitat i tot un seguit de mesures per mirar d’evitar la propagació del virus. La Covid, és clar, marca aquesta edició del Poblet.

Hi ha molts aspectes que no es decidiran fins a darrera hora perquè com ha explicat la cònsol caldrà reformular-los sobre la marxa pel virus; de moment el festival nadalenc es dissenya amb vocació nacional però esperant poder rebre turisme

Hi ha molts aspectes que no es decidiran fins a darrera hora perquè com ha explicat la cònsol caldrà reformular-los sobre la marxa pel virus, ja sia per ampliar alguns aspectes o per eliminar-ne d’altres. El que està clar és que es vol evitar concentracions (d’aquí que no es faci una encesa de llums multitudinària o que no hi hagi un sol i magne castell de focs davant l’edifici de Govern) i que hi haurà tot un seguit de circuits, amb entrada des del davant de Pyrénées, per poder seguir el Poblet de Nadal, les parades del qual (una quarantena més tres 'food trucks' que acollirian 36 paradistes de productes nadalencs i 25 de gastronomia) s’espargiran no només per la Plaça del Poble estricte com fins ara sinó també per la plaça que queda damunt l’aparcament Vinyes. Es podran comprar productes però no es podran degustar a la plaça.

Marsol i Canturri han detallat les diverses atraccions o atraients que hi haurà, tant a la Plaça del Poble mateix, com a la plaça Guillemó, a la zona del ‘The Cloud’ i a d’altres indrets de la parròquia. Es reforçaran també els aspectes d’interacció telemàtica amb una pàgina electrònica més potent i, per ara, es farà una promoció interna malgrat que s’espera que tan aviat estiguin més clars els aspectes fronterers es pugui ampliar la campanya a televisions espanyoles i franceses, senyal que vindrà turisme, “que el necessitem”, ha remarcat la cònsol.

El pressupost global, nòria inclosa, que també forma part del conglomerat nadalenc, és d’uns 300.000 euros (entre 100.000 i 150.000 euros menys que l'edició passada)

De fet, comptant que els visitants no podran entrar fins ben entrat el mes de desembre en el millor dels casos, Marsol ha reconegut que els paradistes han demanat poder allargar el certamen fins al 7 de gener. Sobre la marxa s’anirà valorant. Els cinc espectacles concertats, però, pels set que hi va haver l’any passat, s’inclouen tots durant el mes de desembre: el 7, el 12, el 19 i el 26. Això sí, el primer serà aquest dissabte vinent l’endemà de la jornada inaugural. El pressupost global, nòria inclosa, que també forma part del conglomerat nadalenc, és d’uns 300.000 euros (entre 100.000 i 150.000 euros menys que l'edició passada). L’enllumenat manté l’essència dels anys precedents malgrat que es canvien alguns motius, reforçant per a bé (“esperem que resulti”, ha dit Marsol) l’espai on hi ha el jardí vertical a l’espai ocupat antigament per la seu d’Andorra Telecom.

La cònsol major ha admès que fins aquest mateix matí no s’ha decidit del tot fer els tres castells de focs previstos per a divendres. “No és el millor moment per tirar coets”, ha explicat Marsol, que no obstant això ha advertit que el missatge que es pretendrà passar és el de “veure llum al final del túnel”. D’aquí que s’hagi optat per il·luminar el cel de la parròquia amb els focs d’artifici. “Hem de generar il·lusió i esperança”, ha destacat la cònsol tot recordant que durant l’any ja s’han suprimit altres activitats per la pandèmia. S’ha de fer “pels ciutadans de la parròquia, pels ciutadans del país i, si pot ser, pels turistes també, és clar que sí”.

Cavalcada de Reis

Conxita Marsol ha explicat també que es donen deu dies de marge per decidir com es fa la cavalcada de Reis aquest any. No serà conjunta amb Escaldes, això ja és clar. I també es clar que els més menuts de les cases enguany no es quedaran sense poder veure el pas dels Mags d’Orient per la capital del Principat. El que encara no està resolt és com serà. De moment, el comú es guarda el ‘secret’ en relació amb allò sobre el que treballa.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending