El tram de la carretera de la Peguera afectat per una esllavissada es refarà totalment

Govern licita les obres que consistiran en enderrocar el ferm existent, rebaixar la plataforma per poder modificar el perfil transversal conduint les aigües a una nova cuneta al marge dret de la calçada en sentit pujada

El tram de carretera que es refarà.
El tram de carretera que es refarà. ARXIU

Govern ha aprovat, a proposta del ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, la licitació per a les obres de manteniment de la CS-131 de La Peguera, en fase 3. El treballs consisteixen en la reparació de la plataforma en el punt quilomètric 3+300, a Sant Julià de Lòria, degut a un enfonsament localitzat i que comporta un risc per la circulació del trànsit rodat.

Es preveu enderrocar el ferm existent, rebaixar la plataforma per poder modificar el perfil transversal conduint les aigües a una nova cuneta al marge dret de la calçada en sentit pujada. Per finalitzar, també està previst reparar la barrera de seguretat tipus biona i col·locar-la a l’alçada correcte.

El mes de juny de l'any passat, dues esquerdes i una esllavissada van obligar a tallar la carretera. Sis dies després es va obrir un pas alternatiu amb dos semàfors, però restringit a veïns, vehicles lleugers i entre les 6 del matí i les 11 de la nit. La via secundària és de titularitat comunal però el seu manteniment depèn del Govern.

A més, el ministeri també ha licitat noves obres a la CS 340 del Coll d’Ordino, en fase 5. Tenen per objectiu consolidar la plataforma i evitar l’assentament progressiu del paviment en el tram comprès entre la cruïlla de l’hotel Babot i la zona del tram proper al carrer Bony de l’Àrtic, aproximadament al punt quilomètric 2+200. L’abast del projecte és la reparació de l’extrem de la calçada existent, tot refent els murs de maçoneria malmesos i millorant la seguretat, mitjançant elements de barrera mixta fusta-metall. La llargada total de l’actuació és de 380 ml.

Ambdues licitacions són a través de concurs nacional, obert i modalitat ordinària. Les ofertes s'han de presentar en un sobre tancat, en horari d'atenció al públic del Servei de Tràmits, fins al 31 de març del 2021.

Comentaris

Trending