El telecadira ‘importat’ des de Pal-Arinsal enfronta majoria i minoria a Canillo

Des d’Objectiu Comú s’expressen dubtes sobre el giny que s’instal·larà a la zona d’Encampadana, sobretot pel que fa a la seva vida útil, mentre que la majoria defensa la seguretat i que l’operació s’inscriu en les “sinergies” entre les dues estacions i suposarà un estalvi

El telecadira de la polèmica s'ha d'instal·lar a la zona d'Encampadana.
El telecadira de la polèmica s'ha d'instal·lar a la zona d'Encampadana.

El trasllat d’un telecadira de Pal Arinsal per ubicar-lo a la zona del Forn d’Ensisa ha aixecat polèmica durant la sessió de comú de Canillo celebrada aquest dilluns. Des de la minoria d’Objectiu Comú, el conseller Albert Torres ha expressat dubtes pel fet que es reutilitzi un giny que ha titllat “d’ocasió”. La majoria, en canvi, ha defensat que l’operació entra dins les sinergies que s’han creat amb la unió entre els dos dominis esquiables i que ha de permetre un estalvi important, sense que això suposi cap risc per a la seguretat. 

Durant la sessió de comú, Torres ha posat sobre la taula que no acaba de veure amb bons ulls el trasllat del giny, que es treu de la zona on s’ha de construir el nou telecadira com a pas previ per a la unió esquiable de les estacions de Pal i d’Arinsal i se situa a la zona d’Encampadana, al Forn. “No és el mateix canviar un telecadira dins del mateix domini que agafar-ne un d’ocasió d’un altre”, ha apuntat.

El conseller d’Objectiu Comú també ha lamentat que, en canvi “s’invertiran 36 milions d’euros a EMAP”. Per això, ha apuntat que “volem més explicacions”. De fet, no ha amagat el “neguit” pel que fet que moltes actuacions previstes a Ensisa s’estiguin ajornant per poder afrontar l’important projecte al cantó massanenc de SETAP 365.

Des de la majoria liderada per Francesc Camp, en canvi, s’ha defensat el projecte. El cònsol major ha estat contundent: “Si es posa el telecadira és perquè s’entén que es pot posar i que pot donar molta utilitat al lloc”, ha afirmat. En aquest sentit, ha remarcat que l’operació s’està fent amb el suport de tècnics “d’una empresa que ens ha dit què es podia aprofitar i què calia posar de nou” i, també, amb el del fabricant. “S’està fent de forma estricta per garantir el màxim de seguretat en aquest giny que té encara molts anys de vida”, ha manifestat.

A banda, ha apuntat que la decisió s’emmarca dins “les sinergies de costos perquè estem al mateix vaixell i cal fer aquest enllaç entre dues estacions que a la llarga ha de comportar més beneficis”. A banda, ha recordat que el giny del Forn fa temps que estava previst per Ensisa i que, ara, “suposa un estalvi important respecte a comprar-ne un de nou”.

Sobre les crítiques per la inversió a EMAP en comparació a la que es fa Ensisa, Camp ha argumentat que la unió dels dos dominis “és una aposta decidida per ser forts no de cara a Saetde sinó a tots els competidors dels Pirineus i d’Europa”. Així, ha defensat que “tot el que estem fent es va dir per activa i passiva abans de fer la integració”. El cònsol ha admès que, els primers anys, l’esforç serà important al costat massanenc perquè “tot obeeix a apujar-ne la qualitat i poder incrementar el preu del forfet”. En canvi, ha assegurat que, “a llarg termini”, s’acabarà invertint més al domini canillenc, amb un pla de 60 milions en 20 anys, entre els quals els que es destinaran a tota la potenciació del sector d’Encampadana.

Comentaris (1)

Trending