Sorpresa entre empresari i propietaris de la Margineda perquè Sant Julià els ‘crida a censar-se’

El comú lauredià està elaborant el cadastre parroquial i com que el límit territorial que defensa difereix uns metres del que considera seu Andorra la Vella, cita aquells titulars d’immobles que creu del seu cantó

Una vista de la zona de la Margineda on hi ha disputa.
Una vista de la zona de la Margineda on hi ha disputa. ARXIU

Com que el litigi territorial entre Sant Julià i Andorrà la Vella, al sector de la Margineda, no està del tot clar i es manté, el comú lauredià fa unes setmanes ha començat a citar un seguit de propietaris d’immobles -empresaris alguns d’ells- de la zona per tal que acudeixin a registrar cadastralment les seves propietats a Laurèdia. I aquesta petició està causant una enorme sorpresa atès que la majoria de citats sempre havien tributat fins ara i havien dut totes les accions comunals pertinents a la capital.

De fet, molts dels ‘convocats’ tenen dubtes sobre com han d’actuar. Però qui no té cap mena de dubte és el comú de Sant Julià. “Segurament, quan pengem el cadastre en exposició pública, el comú d’Andorra la Vella farà les seves al·legacions”, però mentre això no succeeixi i mentre que els tribunals no estableixin una línia de separació territorial que sigui admesa sense discussió per les dues corporacions, Sant Julià anirà fent tots aquells passos que avalin el que el comú lauredià manté.

En aquest sentit, les fonts consultades mantenen que “no canvia res”, però que el comú de Sant Julià ha de ‘reclamar’ el que considera que és seu. El límit del territori, a grosso modo, està situat al torrent de la Margineda. Però entre els uns i els altres hi ha uns 150 metres lineals de diferència. I és en aquella zona on hi ha algunes empreses o naus que són, en gran mesura que no pas totes, les que es troben ara entre dues aigües.

Segons les fonts comunals lauredianes consultades, “quan vam fer el desplaçament” sobre el terreny, els responsables d’aquest treball ja haurien comunicat als afectats de què es tractava. “Només volem delimitar” la zona, el límit parroquial. És a dir, fixar el que el comú de Sant Julià considera que forma part de la seva parròquia i que mai els tribunals no puguin dir que hi va haver un moment que van deixar de demanar.

Comentaris (1)

Trending