Sant Julià pinta els seus murs

El comú convoca un concurs de pintura mural dirigit a artistes del país i joves de la parròquia

La cònsol menor laurediana, Mireia Codina, davant un dels murs que es vol pintar.
La cònsol menor laurediana, Mireia Codina, davant un dels murs que es vol pintar. Pilar Candel

Sant Julià de Lòria ha convocat un concurs de pintura mural per a artistes andorrans i alumnes de l’Escola d’Art. Es podran presentar joves d’entre 18 i 30 anys i artistes consolidats del país majors de 30 anys amb trajectòria al món de l’art. Des del comú hi facilitarà la pintura, així com els materials i ferramentes necessaris per fer les obres.

Sant Julià de Lòria omplirà de color tres dels murs de la parròquia. Amb el concurs ‘Murs que parlen’, el comú demana la participació d’artistes andorrans per realitzar tres pintures murals a diferents punts. L’objectiu principal del projecte és reforçar la candidatura a Ciutat Creativa de la UNESCO, a la categoria d’artesania i cultura popular.

La cònsol menor laurediana, Mireia Codina, ha explicat que per poder-hi participar, els candidats han de presentar un pressupost per a la seva pintura i un petit currículum. S’hi diferenciarà entre els artistes ja consolidats i els joves que comencen les seves passes al món de l’art. “Com a comú, volem donar una empenta a tots aquests artistes joves del país”, ha assenyalat Codina.

Arrel els pressupostos presentats i els materials que siguin necessaris, la formació laurediana tancarà la quantitat exacta que hi destinarà. Tanmateix, la cònsol menor ha indicat que la dotació assignada és de 25.000 euros per abastir a tots els participants. A més, Mireia Codina ha indicat que s’està valorant la possibilitat que es converteixi en un projecte biennal.

El jurat hi valorarà la qualitat artística de les propostes en esbós i l’adequació al pressupost. La tècnica pictòrica i la gamma cromàtica seran lliures. El termini de presentació finalitza el 23 d’abril i el dia 30 es faran públics els guanyadors a través de la web del comú. La inauguració de les pintures es realitzarà a les festes de Canòlich.

Comentaris

Trending