Sant Julià comença a cobrar per accedir en vehicle a diferents zones naturals de la parròquia

La mesura afecta a Camp de Claror, Camp Ramonet, Port Negre i el Coll de Finestres, espais que els darrers mesos estaven restringits i que ara es tornen a obrir fins al 3 de desembre

Sant Julià cobrarà per accedir amb vehicle a diferents espais naturals de la parròquia.
Sant Julià cobrarà per accedir amb vehicle a diferents espais naturals de la parròquia. COMÚ SANT JULIÀ DE LÒRIA

El comú de Sant Julià ha informat que a partir d’aquest cap de setmana comença el període en el qual els vehicles de més de dues rodes poden circular pels sectors de Camp de Claror, Camp Ramonet, Port Negre i Coll de Finestres. Això sí, sota condicions. Enguany, els residents a la parròquia podran accedir de forma gratuïta, però la resta haurà d’abonar cinc euros. S’avisa que per garantir el compliment de la normativa, hi haurà controls a l’hora d’accedir.

La mesura es pren seguint l’ordinació per regular l’accés motoritzat i/o rodat al medi natural, aprovada l’estiu del 2020. Aquesta té com a objectiu “garantir la conservació del patrimoni natural de la parròquia i assegurar el respecte a la població i la propietat pública i privada del món rural”. Un dels punts de la normativa establia limitacions a l’hora de circular per determinades zones, com ara Camp de Claror, Camp Ramonet, Port Negre i Coll de Finestres.

Més concretament, s’establia que els vehicles de més de dues rodes només podrien circular per aquests indrets durant períodes determinats de l’any. En concret, des del segon diumenge de maig i fins al primer de desembre. Enguany, entre el 14 de maig i el 3 de desembre.

Per tant, el període comença aquest diumenge. Per accedir, segons s’ha informat des del comú, s’ha de disposar d’un carnet. Aquest serà gratuït per als residents a la parròquia aquest primer any. Els de la resta del país, hauran de pagar cinc euros. La sol·licitud es pot fer de forma telemàtica a la web de la corporació o presencialment al servei de tràmits.

Pel que fa als visitants o si no es té carnet, caldrà abonar 25 euros per persona i vehicle. L’entrada s’ha de retirar a Tràmits, a l’oficina de Turisme de la plaça Laurèdia o bé in situ a la caseta d’accés construïda recentment. Els ramaders, per la seva banda, tindran el pas de franc i el control s’efectuarà a la zona de la Collada de Pimes.

Des del comú s’ha indicat que la instal·lació també compta amb un guàrdia, que s'encarregarà de cobrar l'import i controlar el pas. A més, una vegada les persones creuin la barrera d'accés, també hi haurà diferents mètodes de vigilància perquè, en cas que es produeixi alguna incidència, puguin ser sancionats. De fet, els camins d'accés s’han vist afectats pel trànsit de vehicles i motos que no han respectat els passos de circulació indicats i que han malmès el terreny. Els beneficis que s’extreguin s'empraran per assumir el cost que genera tot aquest trànsit. La vulneració de les prescripcions de l’Ordinació reguladora té la consideració d’infracció administrativa i les sancions van dels 50 als 3.000 euros.

Comentaris (7)

Trending