Les sales de vetlla d’Andorra la Vella, en ‘stand by’

El comú, amb el beneplàcit de les companyies funeràries, obre “un període de reflexió” fins a final d’any per decidir el futur de l’equipament, que ara fa set anys que es va posar en marxa i que segueix operatiu però amb poca demanda

L'equipament de Prat de la Creu continua operatiu.
L'equipament de Prat de la Creu continua operatiu. Toni Solanelles

Set anys després de posar-se en marxa -es van inaugurar l’1 d’agost del 2014-, les sales de vetlla d’Andorra la Vella continuen funcionant. Però a baix ritme i ara mateix en ‘stand by’. El comú de la capital, amb el beneplàcit de les companyies funeràries, ha obert “un període de reflexió” fins a final d’any per decidir el futur de l’equipament, que ha entrat en desús per la pandèmia i, més encara, per l’estrena del nou tanatori nacional.

De fet, aquest equipament que ocupa les antigues dependències del servei de circulació de la capital al carrer Prat de la Creu ja es va habilitar com a espai provisional mentre no es construïa un recinte funerari amb vocació estatal i vist que les sales que hi havia a l’hospital es van haver de clausurar, en aquell moment, per filtracions d’aigua.

Les noves sales de vetlla associades al tanatori nacional, situat just a tocar de l’antiga clínica Meritxell, la seu de les consultes externes del SAAS, són de titularitat comunal escaldenca, però donen ús a aquell a qui li convé. També l’espai de Prat de la Creu continua operatiu. Aquesta setmana mateix s’ha obert per acollir un difunt. Però ja no és el mateix.

Vist tot plegat, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha mantingut converses aquests darrers dies amb representants del sector funerari per parlar sobre aquesta qüestió. I el comú d’Andorra la Vella “obre un període de reflexió i es dona de marge fins a final d'any per decidir el futur de les sales de vetlla”.

Més enllà de l’entrada en servei del nou equipament, un recinte acollidor i, malgrat la matèria de què es parla, d’última generació i ben equipat, també cal tenir en compte que arran de la pandèmia “s’ha produït un canvi d'hàbits molt important i la demanda en general és inferior”. Per tant, “els propers mesos s'observarà la tendència i aleshores es prendrà la decisió pertinent”.

Comentaris

Trending