Saetde recorre també contra l’adjudicació de la gestió del refugi del Juclar

La societat que gestiona les pistes d’esquí del Pas de la Casa i Grau Roig ha agafat la política d’atacar totes les concessions atès que voldria assumir el control de tots els establiments guardats de muntanya

Una imatge del refugi de Juclar.
Una imatge del refugi de Juclar. arxiu

Saetde qüestiona també l’adjudicació per part del comú de Canillo de la gestió i explotació del refugi del Juclar. La societat que gestiona les pistes d’esquí del Pas de la Casa i Grau Roig ha adoptat la política d’atacar totes les decisions (com la referent al refugi de l’Illa, per exemple) que suposen atorgar la concessió d’un establiment guardat de muntanya. Saetde voldria controlar tots els locals i crear una mena de ruta. Però a la seva manera i amb les seves condicions. Lluny de les que fixa l’administració.

El comú de Canillo va acordar ara fa una setmana adjudicar la gestió del refugi del Juclar a les dues persones que venien fent-se càrrec de l’establiment fins ara. El termini de l’adjudicació és de dos anys des que se signi el nou contracte, ampliable fins a un màxim de quatre anys i a raó de 4.200 euros anuals segons que publica aquest dimecres el BOPA.

Fonts comunals han explicat que hi ha el recurs contra el plec de condicions del concurs, previ pas, de ben segur a atacar l’adjudicació en el marc de l’estratègia que està adoptant. ¿Què qüestiona Saetde? En primer lloc que a dia d’avui sols hi ha cinc persones que disposen de la titulació, a Andorra, que es requereix per poder assumir la gestió d’un refugi. Segons la societat aquesta limitació comporta, de fet, una infracció de la lliure concurrència i dels principis d’objectivitat.

També ataca Saetde la fixació de tarifes màximes dels serveis a oferir que el comú ha acordat amb el ministeri de Medi Ambient i que, per exemple, el departament governamental va establir pel refugi de l’Illa. En aquest cas, el recurrent entén que s’atempta contra el principi de lliure explotació del refugi. I finalment es considera abusiva la clàusula que estableix l’obligació de continuar prestant el servei pel concessionari el temps que sigui necessari fins a una nova adjudicació quan s’hagi resolt el lloguer de manera anticipada.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending