Saetde aposta per construir una petita central hidràulica a la zona de Grau Roig

La instal·lació es tiraria endavant aprofitant la reforma de la captació d’aigua de Pessons i ja ha rebut el vistiplau favorable del ministeri de Medi Ambient

Comentaris

La central es construirà a la zona de Pessons.
La central es construirà a la zona de Pessons. Grandvalira

Saetde vol impulsar una petita central hidràulica dins del domini esquiable. En concret, a la zona de Pessons. El projecte es tiraria endavant aprofitant que al llarg dels pròxims mesos es vol reformar la captació d’aigua existent a la zona. Ara, està pendent dels darrers tràmits per rebre l’autorització del comú d’Encamp.

De moment, la corporació ha iniciat un tràmit clau en tot el procés: sotmetre a informació pública el projecte, amb els documents presentats per la societat gestora del domini esquiable i, també, l’informe d’impacte ambiental pertinent. Ara, caldrà esperar quinze dies per si algun ciutadà vol efectuar al·legacions. De moment, sí que es posa en relleu que la iniciativa té un estudi favorable per part del ministeri de Medi Ambient.

La ubicació de la futura central seria a la zona del bosc dels Pessons i de la Comella, al sector de Grau Roig de l’estació. Es tiraria endavant conjuntament amb les obres de remodelació de la captació d’aigua que ja existeix. De fet, aquesta es vol enderrocar per construir-ne una de nova, així com un assut.

Al mateix temps, també es faria “un edifici tècnic de petites dimensions”. Seria aquí on s’ubicaria la futura instal·lació hidràulica, que aprofitaria el moviment de l’aigua de la mateixa captació per generar energia.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending