La rotonda de la borda Sabaté i Aixirivall, primeres accions en la prevenció d’aiguats a Sant Julià

El comú ha començat a treballar en un document que s'analitzarà en una reunió amb el ministre de Territori i Urbanisme, Raül Ferré a les properes setmanes

La crescuda del riu de Llumeneres va malmetre la passarel·la que uneix Aixirivall i Nagol pel camí del Roc de l'Àliga.
La crescuda del riu de Llumeneres va malmetre la passarel·la que uneix Aixirivall i Nagol pel camí del Roc de l'Àliga. BRU NOYA

Després dels forts aiguats de la darrera setmana del mes de juny a Sant Julià de Lòria, els cònsols, el cap de la minoria i membres dels departaments de Medi Ambient i Manteniment, Servei d’Aigües i Urbanisme han mantingut una reunió amb la finalitat de fer una radiografia de l’estat general de la parròquia un cop passades les pluges. Una de les primeres actuacions serà a les captacions de La Peguera i Caborreu, la zona alta d’Aixirivall i també a la zona de la rotonda de la Borda Sabaté i del centre comercial Epizen on es va desbordar un torrent.

L’objectiu de la trobada era recollir-ho tot en un document i mostrar-ho al ministre de Territori i Urbanisme, Raül Ferré en una reunió que el cònsol major ja ha demanat que es faci durant l'estiu. La idea és trobar sinèrgies i col·laborar de forma conjunta per fer millores allà on toqui perquè en la mesura del possible no torni a passar el que va passar”, ha explicat Majoral-.

El cònsol fa esment als desbordaments de torrents, esllavissades, inundacions parcials i d’altres fenòmens que es van produir durant aquells dies, sobretot el 29 de juny, dia en què la forta pluja es va prolongar durant ben bé tres hores. En aquest sentit, Majoral considera que cal potenciar el manteniment i fer millores, tant per part del comú com del Govern i per això caldria definir un protocol per definir i dividir les actuacions. En una primera fase s’establiria el manteniment a fer i en una segona les millores a zones concretes de la parròquia.

Els bombers en l'actuació en un transformador elèctric.

Relacionat

Sant Julià posa en marxa un treball de neteja de torrents, preses i embornals després de la tempesta

“Cal un pla de manteniment amb caràcter preventiu que reflecteixi què, quan i com s’han de fer les diferents accions", ha comentat Majoral.  “És essencial disposar d’un document de treball per saber què toca i quan toca a fi que tant nosaltres com Govern fem que tot funcioni el millor possible”, ha assegurat.

Comentaris (3)

Trending