Les restriccions a Catalunya condicionen el segon torn de les colònies d’Andorra la Vella

La Generalitat prohibeix totes les activitats educatives, esportives i de lleure, com acampades i rutes en el medi natural i les animacions s'hauran de fer en l'entorn immediat de les instal·lacions o dins del nucli urbà del municipi

Infants a les colònies d'Andorra la Vella a Catalunya.
Infants a les colònies d'Andorra la Vella a Catalunya. COMU ANDORRA LA VELLA

El segon torn de les colònies d'estiu que organitza el comú d'Andorra la Vella es desenvolupa des d'aquest dilluns i fins a  l'1 de setembre a Catalunya. Precisament aquest dilluns, el govern català ha prohibit fins dijous totes les activitats educatives, esportives i de lleure, com acampades i rutes en el medi natural als municipis que estan en perill molt alt o extrem d'incendi, i també als municipis que tinguin activat el nivell 3 del Pla Alfa dels Agents Rurals.

Les activitats vinculades a casals, colònies i campus esportius també queden restringides que s'hauran de fer en l'entorn immediat de les instal·lacions o dins del nucli urbà del municipi, segons el cas. La casa que acull les colònies d'Andorra la Vella compta amb cinc hectèrees de terreny i una piscina, amb la qual cosa pot acollir totes les activitats tret de les excursions per l'entorn que hauran d'esperar fins que s'aixequi la prohibició.

Des del comú asseguren que els monitors i monitores s'adaptaran i seguiran les mesures que calgui i a tot allò que marquin les autoritats catalanes.  La previsió de calor molt intensa durant bona part de la setmana, i que pot arribar als 40 graus a moltes comarques, també ha portat la Generalitat a activar l'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya, el Procicat.

Des de Protecció Civil es demana a la ciutadania que eviti sortir a l'exterior en les hores centrals del dia o que busqui espais frescos on passar estones si a casa no tenen aire condicionat o ventiladors; també que es mantingui hidratada. Un altre comú que organitza durant l'estiu colònies a Catalunya és el de Sant Julià de Lòria a la població empordanesa de Calonge. Aquestes es van realitzar el mes passat.

Comentaris

Trending