Recta final al pont tibetà de la Vall del Riu abans de posar-se en marxa

(AMB VÍDEO) S’estan fent proves de càrrega perquè aquesta primavera pugui entrar en funcionament una instal·lació que fa sis-cents metres de llargada i des de la qual està previst que s’hi pugui fer ‘ponting’

https://youtu.be/oIKu22c9V0I

Els treballs previs a la posada en marxa del pont tibetà de la Vall del Riu, a Canillo, entren en la recta final. Mentre s’acaben d’adequar els accessos, que inclouen unes casetes de fusta que han de funcionar a mode de recepció i de punt d’informació, alhora que també hi ha d’haver els lavabos, el que és el giny pròpiament dit ja s’està ultimant. Avui mateix s’hi feien proves de càrrega per tal d’assegurar-se que la instal·lació suporta allò per al qual ha estat dissenyat.

Per fer aquesta maniobra, a banda d’alguns operaris, s’ha comptat amb la col·laboració d’un helicòpter. Encara cal acabar d’adequar alguns punts del recorregut, d’uns sis-cents metres. En un punt concret de la instal·lació s’hi preveuen unes escales i una plataforma que segons fonts consultades han de tenir una doble missió. De mirador i, també, d’indret on desplegar una sub-atracció d’aventura i màxima adrenalina: el ‘ponting’.

El comú de Canillo pica fort. En el pressupost per aquest 2022 hi ha previstos uns ingressos d’un milió d’euros per la recaptació que generaran el pont i el Roc del Quer

Encara no hi ha una data fixada de forma oficial per posar en marxa l’atracció que, de fet, i segons les previsions inicials, hauria de fer més de dos anys que estaria en funcionament. La previsió era de tenir el pont llest abans de l’esclat de la pandèmia. Després, la crisi sanitària ho ha endarrerit tot -encara que en aquest cas no seria una excusa, el retard ja ve d’abans- i sí que sembla que aquesta primavera hauria d’entrar en servei i començar a rendibilitzar la forta inversió que s’hi ha fet.

De fet, i tot i que tampoc s’ha oficialitzat cap preu per accedir a l’atracció -quan entri en servei el pont també passarà a ser de pagament el mirador del Roc del Quer-, el comú de Canillo pica fort. En el pressupost per aquest 2022 hi ha previstos uns ingressos d’un milió d’euros per la recaptació que generaran els dos atractius turístics.

Etiquetes

Comentaris (16)

Trending