El PS demana al comú d’Encamp què pensa fer per cobrar el deute pendent de les transferències

Riba retreu al ministre Jover que “s’escoli darrere el Tribunal de Comptes” i acusa Govern de “fer estalvis a les costelles” de les corporacions parroquials

Rios i Riba, durant una roda de premsa a la finalització d'una sessió de comú anterior.
Rios i Riba, durant una roda de premsa a la finalització d'una sessió de comú anterior. PS

Els consellers del grup del Partit Socialdemòcrata + Independents d’Encamp volen saber com preveu el comú reclamar a Govern el pagament dels diners pendents de la regularització de les transferències del 2017. Per això, David Rios i Enric Riba han entrat una bateria de cara al ple que s’ha de celebrar aquest dijous. En concret, en el cas de la corporació, el deute suposaria 1,1 milions d’euros.

Les qüestions hauran de ser respostes per la majoria en el darrer punt de la sessió. Així, es demana si l’import del deute “és real, contràriament al que diu el ministre Jover” i com es pensa actuar per cobrar-lo. També volen que es confirmi la quantia del deute del Govern vers el comú d’Encamp que, ha recordat Riba, ja data “de ja fa gairebé quatre anys”.

Per al conseller socialdemòcrata, Jover “no es pot escolar darrere la figura del Tribunal de Comptes i no atendre els interventors de les set parròquies”. Així, al seu entendre, “s’està jugant amb la terminologia de cobrat i facturat”. I “si el facturat és un deute envers el comú d’Encamp no cobrat, se n’exclou que no paguen però el deute continua vigent”. D’altra manera, “si es basen únicament amb el cobrat i no el facturat, potser sí que el Govern acabarà fent estalvis a costelles dels comuns”.

Etiquetes

Comentaris

Trending