Una promotora anuncia un edifici de deu plantes als terrenys de l’antic Prat Gran d’Encamp

El projecte, Ossa Parc, se situarà al costat del futur nou parc, i oferiria una seixantena de pisos, a banda de locals comercials i un aparcament soterrat

El cartell anunciant la promoció a la parcel·la on s'ubicarà.
El cartell anunciant la promoció a la parcel·la on s'ubicarà. G. P.

Un edifici de fins a deu plantes és el primer projecte de construcció que es preveu impulsar als terrenys que havia ocupat l’antic Prat Gran a Encamp. La promotora Endor Homes ha anunciat el projecte per començar a temptejar si els pisos que s’edificarien tindrien sortida comercial. L’immoble s’ubicaria al costat del futur parc del poble, el Bany de l’Ossa. Aquest és, justament, un dels atractius que des de l’empresa es vol publicitar.

El futur edifici ja s’anuncia tant amb un cartell a la zona on anirà, la més propera a la nova rotonda que s’ha construït entre el vial de la Molina, la carretera de Vila i l’inici de l’avinguda Príncep Benlloch, com a la web de la promotora, una empresa que té entre els seus socis, justament, Copsa, l’empresa que s’ha encarregat de la urbanització dels terrenys, i la societat Vicer, de la família Vicent Cerqueda. En total, l’immoble tindrà fins a deu pisos, el que suposa uns 30 metres d’altura i es preveu poder posar a la venda fins a 65 unitats immobiliàries, entre pisos i locals comercials. També hi haurà quatre plantes d’aparcament soterrani.

La previsió és tramitar el projecte al comú a mitjans de gener i, si res es torça, que el futur immoble, que destacaria sobre la resta dels existents a la zona, estigui enllestit en tres anys

Fonts de la promotora han posat en relleu el fet que l’elecció del terreny, l’adquisició del qual s’està acabant de tancar amb els propietaris de la unitat d’actuació, no és pas casual. Es vol aprofitar la seva proximitat al futur parc de la parròquia, les obres del qual es van adjudicar tot just la setmana passada. “Ens interessa perquè al davant dels habitatges no s’hi construirà mai res”, han indicat.

Les sinergies amb l’espai lúdic no s’acaben aquí. El nom de la promoció també hi juga: Edifici Ossa Parc. I, de fet, els seus arquitectes són l’empresa Altura. És a dir, els creadors del projecte del Bany de l’Ossa.

A l’espera de tancar l’adquisició del terreny, també s’està ultimant el projecte. “A mitjans de gener el voldríem entrar al comú”, avancen des de la promotora que, però, ja treballa en la seva difusió. D’aquesta forma, es vol veure si “hi ha xup-xup”. És a dir, si els pisos podrien tenir sortida comercial. Per ara, els càlculs del preu oscil·laria entre els 300.000 i 400.000 euros, però ja s’avisa que és només una previsió, a l’espera de quin pugui ser el cost final del projecte en un moment on els materials de la construcció viuen una inflació important.

A partir d’aquí, caldria esperar que el comú analitzés i, si s’escau, validés el projecte. S’estima que això trigaria entre tres i quatre mesos. Aquest temps s’aprofitaria per “veure si hi ha realment demanda”. Es preveu que, si res es torça, l’edifici de l’Ossa Parc seria una realitat en uns tres anys.

Recreació de com serà el futur Ossa Parc.
Recreació de com serà el futur Ossa Parc.

Comentaris (32)

Trending