El projecte dels ponts tibetans continua tensant la corda al comú de Canillo

Objectiu Comú denuncia que la majoria demòcrata els manté al marge de qualsevol decisió i insisteix que amb l’actual situació sanitària les passarel·les que es projecten no són una inversió prioritària

Recreació del que hauria de ser el futur pont tibetà.
Recreació del que hauria de ser el futur pont tibetà. COMÚ DE CANILLO

El projecte dels ponts tibetans continua fent saltar guspires al comú de Canillo. En aquest cas, per l’important inversió que cal fer, entre altres coses. Perquè la denúncia per part de la minoria d’Objectiu Comú sobre el menyspreu que assegura rebre per part de la majoria demòcrata comunal s’estén a d’altres qüestions de debat a la parròquia. En tot cas, Objectiu Comú manté que la inversió relativa a les passarel·les no pot ser ara una inversió prioritària i anuncia que demanarà tota la documentació relativa al projecte per fer-la pública.

Els consellers Albert Torres i Dolors Cabot exposen en un comunicat que els principals motius pels quals el grup que representen no està d’acord amb aquest projecte “econòmicament desmesurat i mancat de respecte mediambiental” són, entre altres coses, “la situació sociosanitària i econòmica del país”, que ha de fer “replantejar inversions que no són una prioritat ni una necessitat. Estem parlem, pel cap baix, d’un cost de 3.000.000 d’euros, i tot això sense saber ni conèixer el pressupost real degut a l’opacitat informativa de la majoria demòcrata”. Objectiu comú assegura que no pot acceptar que “en nom del turisme es continuï agredint el medi ambient amb projectes faraònics totalment fora de lloc. Apostem per cuidar el medi ambient amb polítiques que conservin i millorin l’accés als camins de muntanya existents (avui alguns inaccessibles i sense cap inversió, ni manteniment)”.

“No volem que es continuï destrossant les nostres muntanyes, és patrimoni de tots, i el més preuat que podem deixar a les futures generacions” i que “en definitiva volem unes polítiques que prioritàriament defensin el benestar dels ciutadans de la parròquia”

En el comunicat signat per Torres i Cabot s’hi diu que “no volem que es continuï destrossant les nostres muntanyes, és patrimoni de tots, i el més preuat que podem deixar a les futures generacions” i que “en definitiva volem unes polítiques que prioritàriament defensin el benestar dels ciutadans de la parròquia”. Objectiu Comú demana “l’obligatorietat de disposar dels preceptius estudis de costos, de les ubicació exactes amb permisos mediambientals aprovats per les administracions competents, una valoració objectiva del nombre de visitants previstos, previsió dels ingressos directes que generarà la inversió, i del retorn real de la inversió, entre d’altres. Avui dia, sabem que no ha estat així en aquest projecte”.

Per als dos consellers, “és evident que cal una reflexió al voltant d’aquesta inversió. Una reflexió conjunta i global, comptant amb l’opinió i punts de vista d’Objectiu Comú que representa el 41% del cens electoral de Canillo”. Torres i Cabot recorden que suposadament hi ha una documentació en exposició pública des del 7 d’octubre que mai els ha estat facilitada i que “segurament és de difícil i de complicat accés pels ciutadans”. Per tant, “avui mateix entrarem una demanda al comú de Canillo sol·licitant tota la informació sobre el projecte dels ponts tibetans, informació que compartirem amb tots els ciutadans de la parròquia de Canillo i del país en general, tan bon punt ens hagi estat lliurada”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending