El programa Okupa’t d’Escaldes continua amb quatre joves aquest estiu

El comú ha personalitzat les tutories de cadascun d’ells per poder fer un treball més individualitzat i ja han escollit quins son els departaments on realitzaran la seva estada

La façana del comú d'Escaldes-Engordany
La façana del comú d'Escaldes-Engordany ARXIU

El programa Okupa’t, d’Escaldes-Engordany, continua acollint un estiu més joves de la parròquia. En alguna ocasió s’ha centrat en aquells que tenen més dificultats o risc d’exclusió. Actualment, son quatre els adolescents que estan participant a la formació i l’estada que s’ofereix des del comú. En aquest cas, i en un intent de millorar, s’han personalitzat les tutories per tal de fer un treball més individualitzat. De fet, tots ells ja han escollit els departaments on realitzaran les pràctiques laborals.

Els quatre joves que participen al programa Okupa’t ja han fet petites estades en els diferents departaments del comú d’Escaldes. D’aquesta manera poden anar coneixent la feina que es fa a cadascun d’ells i quina s’adequa més als seus interessos futurs. Tots ells ja han escollit on faran l’estada. Per tant, un s’incorporarà al departament de Cultura, un altre al de Medi Ambient, fent tasques de jardineria, un altre a Ràmio, i l’últim, al departament de Gent Gran.

Durant la primera setmana, després d’incorporar-se al programa, han fet una formació. Com s’ha assenyalat, aquesta s’ha adaptat a les necessitats dels participants. Així, s’ha instaurat un sistema de tutories més personalitzades cap als joves i amb un treball més individualitzat. En concret, fan cursos de riscos laborals, de drets i deures dels treballadors, i de manipulador d’aliments. D’aquesta manera, s’ha intentat que la formació sigui més dinàmica.

Tot i la davallada de participants, des del comú es continua mantenint la necessitat de continuar amb aquest programa, “tenint en compte que omple un buit existent al país”. Amb tot, asseguren que es poden absorbir molt pocs joves perquè “el programa demana molta implicació de tots els departaments i tots els professionals que fan el seguiment”. Per aquest motiu, s’ha optat per fer grups més reduïts i tenir una atenció més personalitzada. A més, remarquen que es fa un seguiment molt exhaustiu dels joves un cop han deixat el programa, i que dos estan treballant d’interins al comú.

 

Comentaris

Trending