El programa Aptitude a Canillo evidencia la necessitat d’un pla d’intervenció per a persones grans

Per reforçar les mancances que s’han observat als padrins de la parròquia el SAAS ha preparat una prova amb una aplicació per fer activitats en grup

Presentació de VermutApp als padrins de Canillo
Presentació de VermutApp als padrins de Canillo Comú de Canillo

L’any passat, el SAAS va avaluar un centenar de persones de més de 65 anys a Canillo per determinar quina era la seva situació sanitària. La doctora encarregada del programa Aptitude, Eva Heras, ha explicat que “es va evidenciar la necessitat d’un pla d’intervenció per a les persones grans”. Per aquest motiu, s’ha contactat amb l’empresa catalana VermutApp, que treballa amb una plataforma per fer activitats en grup de diverses temàtiques i modalitats.

Heras ha indicat que, una de les mancances principals que es van observar després del confinament, i que afecta psicològicament a les persones grans és la falta de socialització. A més, la falta d’activitat física tampoc ha afavorit a aquells padrins que ja estaven fràgils amb anterioritat. Heras ha volgut destacar que “el que volem fer ara és prevenir i no actuar quan ja estiguin malalts”. Per aquest motiu s’ha dissenyat un pla d’intervenció, que inclou VermutApp com a ferramenta per reforçar les mancances d’aquestes persones.

Aquesta plataforma digital, nascuda a Barcelona, incorpora activitats d’oci amb temàtiques diverses, que ajuden a reforçar la capacitat física i mental de les persones grans. Mitjançant aquesta app, que diferenciarà entre art i cultura, gastronomia, tecnologia i oci, aquells que es registren poden organitzar els seus propis esdeveniments, traslladant així els seus coneixements a altres persones que també els interessin.

A partir d’avui, i fins al 15 de setembre, VermutApp servirà al SAAS per fer un estudi de com aquestes activitats afecten la capacitat intrínseca dels padrins. De moment, participaran 20 persones escollides per l’entitat i el comú, que aniran traslladant els seus resultats per poder enregistrar-los, i participaran en els esdeveniments de forma gratuïta. Per a Enric Duran, creador de la plataforma, “és molt beneficiós perquè mai hem pogut mesurar numèricament el que fem, sempre hem tingut contacte amb les persones que participen, però no hem pogut veure dades concretes”.

Els creadors de VermutApp, a la seva presentació, han explicat que hi haurà diverses maneres de poder apuntar-se a les activitats. Mitjançant l’app, amb una centraleta telefònica, al comú... De moment, es posarà en marxa un xat grupal amb les 20 persones que participen en la prova, perquè puguin anar plantejant esdeveniments, tallers, tasts de menjar i apuntar-se al mateix temps.

De moment, el comú de Canillo no invertirà en aquesta aplicació, però estarà a la disposició del SAAS i de VermutApp per arribar a les persones grans de la parròquia. “És continuar apostant per la via de la millora de la qualitat de vida dels nostres padrins. Estem treballant en aquestes mancances que han anat sorgint arran de la pandèmia i estem donant ferramentes, i aquesta plataforma és una eina”, apuntava el conseller de Gent Gran i Benestar Social, Miquel Casal.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending