Primers passos per dos projectes d’habitatges a l’avinguda del Fener escaldenca

El comú ja ha desallotjat la parcel•la de l’aparcament de Cal Prat on els propietaris preveuen un edifici de pisos de lloguer, mentre que el mateix destí té el terreny on s’havien ubicat diferents locals d’oci nocturn

El terreny on hi havia l'edifici seu d'emblemàtics locals d'oci nocturn.
El terreny on hi havia l'edifici seu d'emblemàtics locals d'oci nocturn.

Dos projectes urbanístics canviaran en els mesos vinents la fisonomia de l’inici de l’avinguda del Fener d’Escaldes-Engordany. Els propietaris de dues parcel·les properes, la que els darrers anys ha albergat l’aparcament de barrera de Cal Prat així com un parc infantil i la que durant molts anys va albergar diferents locals d’oci nocturn, han encetat les actuacions per tirar endavant la seva urbanització i la construcció d’edificis d’habitatges. En el primer dels casos, destinats a lloguer.

La primera de les parcel·les és la més propera a l’encreuament amb el carrer de la Unió. Fa uns anys, allà hi havia unes antigues bordes que van ser enderrocades, no sense polèmica. Llavors, la majoria de Demòcrates va autoritzar que es tiressin a terra, justament davant les queixes de la minoria del PS, que entenia que era un patrimoni que valia la pena conservar. Allà, finalment, el comú va llogar el terreny per ubicar un parc infantil i un petit aparcament de barrera, tot just amb una trentena de places.

Escaldes perdrà una trentena de places d'estacionament a la zona, però entén que es compensaran amb el pàrquing del Fener

La propietat de la parcel·la, però, ha optat per tirar endavant un edifici de pisos. Per això, no es va renovar el contracte de lloguer i, els darrers dies, el comú ha desmantellat tant el pàrquing com la zona lúdica. Els treballs s’han fet en pocs dies i ja estan enllestits.

Tot i perdre aquestes trenta places, el comú entén que no suposa cap gran problema a nivell d’estacionament. Les fonts consultades apunten que la capacitat de l’antic aparcament era petita i, per tant, no suposa una gran pèrdua. A més, s’entén que molt a prop hi ha un altre pàrquing de barrera, el del Fener, amb prou capacitat per garantir el servei.

Paral·lelament, tot apunta que el de Cal Prat no serà l’únic edifici nou que es faci a la zona. A pocs metres d’allà, també es preveu que la propietat impulsi un altre projecte constructiu. De fet, ja ha fet unes obres, les que han servit per enderrocar l’immoble que, durant anys, havia albergat diferents locals d’oci nocturn. El darrer, el Temple Bar. Anys enrere, el Mort qui t’ha mort.

Comentaris

Trending