La presència d’un rusc de vespes obliga a tancar una de les entrades del Prat Gran d’Encamp

Els bombers no han pogut enretirar els animals i, davant el risc que representaven per als vianants, s’ha optat per restringir l’accés

La porta tancada per culpa del rusc, situat en un forat al costat d'una pintura negra.
La porta tancada per culpa del rusc, situat en un forat al costat d'una pintura negra.

La presència d’un rusc de vespes ha obligat a tancar un dels accessos al Prat Gran d’Encamp. Els animals podien suposar un perill per als vianants que entressin a l’espai verd i, davant la impossibilitat per ara de retirar-lo, s’ha optat per restringir el pas de persones. Es tracta de la porta més propera a la cruïlla entre l’avinguda Príncep Benlloch i el carrer del Solà.

Els agents de circulació de la parròquia s’han adonat de la situació aquesta tarda. El rusc està ficat en un forat dins de la paret de la porta. Els animals entraven i sortien i podien representar un risc de picar a algun dels usuaris del parc. Per això, s’ha avisat els bombers.

Els efectius del cos que s’han desplaçat a la zona han confirmat la presència del rusc. En aquest cas, però, les vespes, a diferència de les abelles, no es poden recuperar i emprar per a l’apicultura. Per tant, no s’ha pogut actuar com en anteriors ocasions i aspirar els animals per després dur-los a ruscos d’explotacions.

Donada la impossibilitat de fer fora els animals i el perill que podien representar, s’ha optat per tancar la porta d’accés. És l’entrada més propera a l’aparcament de la Palanqueta, on justament tenen les seves oficines els urbans i el despatx de policia del poble. De moment, no se sap quan es podrà tornar a permetre el pas de vianants per allà, tot i que cal recordar que hi ha dues entrades pròximes: al costat del despatx del servei de circulació i un cop passat l’edifici del bar.

Comentaris

Trending