La plataforma de les Arades genera dubtes sobre el pas de transports de gran tonatge a Sant Julià

Alguns vehicles especials no ho poden fer pel túnel de la Tàpia a causa de l'altura i la previsió és que la nova plaça que es construeix a l'avinguda Rocafort sigui més baixa

Comentaris

Un operari a les obres de la plataforma.
Un operari a les obres de la plataforma. B.N.

La plaça que s'està construint i que s'ha de sobrevolar l'avinguda Rocafort, a la zona de les Arades de Sant Julià de Lòria està generant molts dubtes. Ja no és pel cost o pel fet que no arriben alguns dels materials de construcció. Ara, el tema de debat és el pas de camions de gran tonatge amb transports especials, alguns dels quals ja no poden circular pel túnel de la Tàpia a causa de l'altura. Segons les previsions, la plataforma de les Arades serà encara més baixa.

Des del comú sempre s'ha afirmat que hi ha alternatives però ara mateix el nucli de població té tres eixos de circulació per anar en direcció Andorra la Vella o cap a la frontera que són l'avinguda Verge de Canòlich, les avingudes Francesc Cairat i Rocafort o el túnel de la Tàpia. Així les coses, l'únic punt de pas és l'avinguda Verge de Canòlich que és molt estreta en el seu tram final, just a la zona de les Arades amb cotxes aparcats a les dues bandes.

Les dificultats de pas ja van quedar paleses amb el transport especial de les vigues de la plataforma que es va construir a Soldeu. La possibilitat que hi hagi en el futur alguna altra obra de gran envergadura pot evidenciar el problema. Sense anar més lluny, la setmana passada un transport especial que no podia passar pel túnel de la Tàpia va haver de ser desviat per l'avinguda Rocafort on encara no hi ha la plataforma, que ha de servir de gran plaça -amb unes dimensions similars a la de les de la plaça de la Germandat- i de mirador sobre el riu. El projecte va ser declarat d'interès nacional. La minoria de Desperta Laurèdia no el considera prioritari.

El 13 de juliol del 2021 el ministre de Territori i Habitatge, Victor Filloy, i el cònsol major lauredià, Josep Majoral, van signar un conveni de col·laboració per executar es obres de l’espai públic de forma conjunta i coordinada. I és que, la construcció, a la vegada, implicarà uns treballs complementaris de prevenció enfront del risc d’inundació del riu Gran Valira.

D’aquesta manera, s'efectua tot mitjançant una sola obra. Tenint en compte que el projecte té dues funcionalitats diferenciades, es justifica el projecte conjunt d’una única obra per coordinar-lo integralment per part de les dues administracions públiques.

Comentaris (18)

Trending