Ordino vol auditar tots els seus comerços per garantir que són segurs davant el coronavirus

El comú, en el marc del pla de dinamització, ofereix a tots els establiments sotmetre’s a una inspecció d’una empresa especialitzada per assegurar als visitants que es compleixen totes les mesures sanitàries

Un instant de la presentació de la iniciativa 'Ordino, una vall segura'
Un instant de la presentació de la iniciativa 'Ordino, una vall segura' COMÚ D'ORDINO

Els comerços d’Ordino podran sotmetre’s de forma gratuïta a una auditoria que certifiqui que compleixen totes les mesures per evitar el risc de contagi amb el coronavirus. Ho faran en el marc de la iniciativa ‘Una vall segura’ que vol donar “garanties” als visitants que durant la temporada d’hivern arribin a la parròquia. Des de la corporació s’ha començat ja a contactar amb els establiments i es confia poder assolir gairebé el 100% de participació.

Botigues, hotels, restaurants, bars... En definitiva, tot aquell establiment a nivell de carrer obert al públic. Aquest és l’objectiu de la iniciativa, que serà dirigida per l’empresa Bureau Veritas. Tots aquells que superin l’auditoria rebran un segell de qualitat. “Volem garantir la seguretat i la confiança dels visitants”, ha explicat el cònsol major de la parròquia, Josep Àngel Mortés.

El pla s'ha presentat aquest dijous.  A la imatge, un moment de l'acte.

Relacionat

Ordino aposta pel segell de reserva de la biosfera per dinamitzar la parròquia

Es tracta de la primera mesura que s’impulsa en el marc del pla de dinamització presentat ara fa uns dies. El projecte té un pressupost de 40.000 euros que, en aquest cas, sortiran de la rebaixa de salaris que van adoptar ara fa uns mesos els consellers del comú. “Volem que els turistes vegin que tots els establiments tenen aquesta certificació”, ha indicat Mortés.

Per ara, es va pel bon camí. “Hem fet un primer sondeig i ja són prop del 80% els que s’han mostrat interessats a participar”, ha revelat el cònsol major ordinenc. Per tant, s’ha mostrat optimista a assolir la fita marcada. “Això ja ens dona un alt nivell de participació i la idea és buscar el 100%. Si no hi arribem, faltarà molt poc”, ha comentat.

Per ara, el 80% dels comerços sondejats s’han mostrat favorables a la idea i es confia a poder arribar, o si més no, fregar el 100% i tenir-ho tot enllestit el 4 de desembre, amb l’inici de la temporada d’hivern

El calendari també està fixat. Les inspeccions començaran de seguida amb la voluntat que totes estiguin realitzades, i per tant tots els establiments adherits tinguin el segell que garanteixi que són segurs davant el coronavirus abans del 4 de desembre, data marcada per a l’inici de la temporada d’hivern amb l’obertura de les pistes d’Arcalís.

Bureau Veritas serà l’empresa que s’encarregui de les auditories. Es tracta d’una societat amb seu a Barcelona que atorgarà dos segells. El primer, el Global Safe Site, basat en la protecció de les persones, els processos i les instal·lacions. El segon, el d’Espai Segur per establiments de menor estructura.

Cristina Viladevall, representant de l’empresa, ha destacat el pas ferm fet pel comú d’Ordino per voler certificar tot un territori, tot posant en relleu que es tracta d’un cas pioner a Europa. “És un esforç per la parròquia i per al país que en aquests moments cal fer”, ha conclòs Mortés que vol portar a terme una campanya de difusió entre mitjans, agències i tour operadors especialitzats per garantir la temporada d’hivern.

Comentaris (1)

Trending