Ordino aposta pel segell de reserva de la biosfera per dinamitzar la parròquia

Presentat un pla que té la candidatura en l'eix central per reactivar la parròquia

Comentaris

El pla s'ha presentat aquest dijous.  A la imatge, un moment de l'acte.
El pla s'ha presentat aquest dijous. A la imatge, un moment de l'acte. Altaveu

El cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés considera que la candidatura de la reserva de la Biosfera de la Unesco serà fonamental per dinamitzar la parròquia. Mortés ha presentat aquest dijous el Pla de Dinamització de la parròquia, juntament amb el conseller de Turisme, Esports i Dinamització, Jordi Serracanta, i el gerent de Pas Grau Internacional, Enric Martínez. El pla contempla accions en un període de cinc anys.

Martínez ha avançat que es crearà la marca Riberamunt", per tal de donar a conèixer els pobles que hi ha entre Ordino i l'estació d'Arcalís, com Ansalonga, El Serrat o Arans amb el Camí Ral com a element conjunt. Tot i la situació de crisi provocada pel coronavirus, Mortés ha destacat que ha estat un bon estiu per Ordino, a l'espera que a finals d'aquest mes hi hagi una decisió sobre la candidatura de la Unesco. El cònsol major creu que s'ha pogut elaborar un dossier exhaustiu i que l'obtenció del segell portará més visitants a la parròquia. La decisió s'havia de prendre el mes de juny però el procés es va aturar per la pandèmia.

Mortés diu que el reconeixement de la Unesco "posicionarà Ordino en el mapa del turisme de muntanya". Ha destacat en relació al pla de dinamització que s'hagi treballat conjuntament amb tots els sectors de la parròquia, com l'hoteler, el comercial, el ramader o el de guies de muntanya. El pla té tres eixos bàsics que són el turisme de natura, el familiar i l'esportiu. Ha afegit que espera una bona temporada d'hivern.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending