Ordino recupera la Fira del Bestiar el mes de maig amb trenta expositors

El Govern i el comú ha signat el conveni de col·laboració per una mostra que ha de servir per assegurar el relleu generacionals dels ramaders i que unirà cultura i tradició

Comentaris

Sílvia Calvó i Josep Àngel Mortés durant la signatura del conveni aquest dijous.
Sílvia Calvó i Josep Àngel Mortés durant la signatura del conveni aquest dijous. Ordino es viu

Ordino recuperarà la Fira del Bestiar els dies 7, 8 i 9 de maig. El Govern i el comú han signat aquest dijous el conveni de col·laboració. Hi participaran una trentena d'expositors entre ramaders i artesans i el firal s'ubicarà a l'aparcament del Camp de la Tenada, un lloc que s'ha triat per la seva proximitat al centre.

El cònsol major ordinenc, Josep Àngel Mortés ha explicat que la fira "serà un element de dinamització de la parròquia" i que servirà "per posar en valor i reivindicar els valors del territori així com compartir amb tothom la importància de la ramaderia".

Un dels objectius de la mostra és assegurar el relleu generacional i unir cultura i tradició amb la presència de l'Esbat de les Valls del Nord. Hi haurà un mercat de productes artesans amb la participació de productors de l'Arieja i del Pirineu català. Una presència, com ha recordat, la ministra de Medi Ambient., Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó que es va potenciant, ja que, recentment, expositors andorrans van anar a mercats de Foix i Saint-Gaudens. Ha opinat que la fira d'Ordino es complementària a la del Bestiar que acull cada 27 d'octubre la parròquia d'Andorra la Vella.

La intenció és que la fira sigui un producte de país, amb el proposit de recordar que les muntanyes sense ramats ni pagesos, serien insostenibles, ja que són la base per tenir el país endreçat i fer sostenibles els terrenys. S'ha triat el mes de maig, segons Mortés perquè "és un moment clau per fer-ho, a la primavera".

La tradició d'organitzaruna fira de bestiar a Ordino es va perdre als anys 50, quan la mecanització del camp va fer que, a poc a poc, els ramaders deixessin d’utilitzar els animals per treballar la terra. El passat mes d'agost, durant tradicional benedicció del bestiar que es fa a la vall de Rialb, el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat del comú d’Ordino, Eduard Betriu, va avançar que la fira es recuperaria aquest any. 

Etiquetes

Comentaris

Trending