Ordino preveu impulsar obres per garantir la seguretat a un dels aparcaments d’Arcalís

El comú ha encarregat l’estudi per dictaminar quines actuacions cal fer per un import de 19.000 euros, fet que ha comportat polèmica amb la consellera de la minoria Sandra Tudó

El tema ha generat debat durant la sessió de comú d'aquest dimarts.
El tema ha generat debat durant la sessió de comú d'aquest dimarts. G. P.

El comú d’Ordino preveu impulsar les actuacions necessàries per garantir la seguretat d’un dels aparcaments de l’estació d’Arcalís. Es tracta d’unes actuacions que, segons la majoria actual, fa temps que haurien d’haver-se fet, però s’han anat arrossegant fins ara. El primer pas ha estat demanar un estudi tècnic que dictamini quines obres s’han de fer exactament. La contractació del treball, de fet, ha generat certa polèmica amb la minoria de Movem Ordino.

En concret, es tracta del primer aparcament que hi ha pujant cap a l’estació, un cop passat el túnel. En el seu dia es va detectar que “s’havien de fer una sèrie de condicionaments”, especialment a l’entorn, per minimitzar els riscos geològics. No es tracta pas, ha volgut deixar clar el cònsol major, Josep Àngel Mortés, d’un perill imminent. Probablement per això s’ha anat deixant passar el temps.

Fins ara. El comú vol posar fil a l’agulla per resoldre aquest tema pendent. El primer pas ha estat encarregar l’estudi que ha de dictaminar exactament quines actuacions s’hauran de fer. El resultat hauria d’arribar a inicis del 2022 i, a partir d’aquí, “prioritzarem les obres que calgui fer i ficarem els esforços que siguin necessaris”.

L’encàrrec, que ascendeix a 19.000 euros, ha generat polèmica amb la minoria de Movem Ordino. La consellera Sandra Tudó ha posat el dit a la nafra en dos aspectes. El primer, el fet que la selecció s’hagi fet per la via d’urgència i s’hagi escollit la proposta més barata, tot descartant-ne una altra de 40.000 euros. “La diferència és abismal i no sé si hi ha elements per triar”, ha comentat. L’altre és el fet que el comú assumeixi tot el cost, tant de l’estudi com de les futures obres, quan es tracta de protegir una instal·lació de l’estació. Al seu entendre, hauria de participar també Secnoa.

Aquest darrer aspecte ha estat denegat per Mortés. “La concessió es va fer amb la situació tal qual està. El comú entén que és un problema que ve d’abans i que és una tasca que li correspon”, ha apuntat. Sobre les obres, ha reconegut que no se sap encara quan poden costar i que, de fet, el pressupost del 2022 no inclou cap partida. Tot i això, ha apuntat que “sempre podem demanar un crèdit extraordinari”.

Etiquetes

Comentaris

Trending