Ordino mira de ‘retenir’ a la parròquia als visitants d’Arcalís amb un mercat artesanal

A l’agost es farà un altre certamen com el d’aquest cap de setmana que, en certa forma, dóna el tret de sortida a la temporada alta estiuenca

El mercat gira al tomb del carrer i la plaça Major d'Ordino.
El mercat gira al tomb del carrer i la plaça Major d'Ordino. COMÚ D'ORDINO

Retenir a la parròquia aquells visitants habituals d’Arcalís que pel motiu que sigui pugen cap als cims ordinencs o aquells altres que en l’estrena del mirador solar de Tristaina se sentin atrets per aquesta nova infraestructura i tirin Ordino amunt. Aquesta és una mica la voluntat del comú ordinenc en fomentar, aquest cap de setmana, un mercat artesanal que, en certa forma, dóna el tret de sortida a la temporada alta estiuenca.

Es tracta d'una cita amb la qual des del comú es vol animar la gent “que es quedi a Ordino”, tal com destaca el conseller de Turisme, Esports i Dinamització, Jordi Serracanta. D’aquesta manera, al llarg de tot aquest dissabte i el diumenge, entre les deu del matí i la una del migdia, una quinzena de paradistes oferiran els seus productes alimentaris, de joieria o tèxtil, entre d'altres, al carrer Major.

Serracanta destaca que aquesta proposta té per objectiu dinamitzar la parròquia i que aquest cap de setmana, precisament, el que es vol és “aprofitar” l'obertura del mirador a Arcalís perquè “la gent es quedi a Ordino”. Quan vagin al mirador, que vegin que es fa aquesta proposta i que en tornar, o en pujar, parin al poble. D'aquesta manera, la parròquia es vol reivindicar com un punt "on passen coses" i on la gent vegi que hi té activitats per gaudir.

WhatsApp Image 2021 07 10 at 14.13.14
Alguns dels assistents al mercat, com la consellera Cristina Montolio.

Serracanta recorda que normalment a l'estiu es fan dos mercats, el d'aquest cap de setmana i un altre cap a mitjans agost, que en principi aquest any es farà també. Amb el que es fa aquest cap de setmana es vol donar el tret de sortida a la temporada alta de l'estiu i a un seguit d'activitats lúdiques com ara les Nits obertes que precisament arrenquen la setmana que ve, recorda el conseller. Quant als paradistes, Serracanta valora que la gran majoria repeteixin i que entre els arguments per fer-ho citin l’ambient que hi ha a la parròquia i que el mercat es faci “en un entorn idíl·lic”.

Etiquetes

Comentaris

Trending