Nou parc amb zona verda, parkour i tirolina a Andorra la Vella

Ho ha anunciat la cònsol major, Conxita Marsol, durant la sessió constitutiva del Consell d’infants integrat per alumnes dels sis centres educatius, que han enumerat les propostes que volen desenvolupar

Comentaris

Votació al consell d'infants d'Andorra la Vella.
Votació al consell d'infants d'Andorra la Vella.

La cònsol major, Conxita Marxol, ha anunciat durant la sessió constitutiva del Consell d’infants del curs 2021-2022, la construcció d’un nou parc de 3.200 metres quadrats. Se situarà al límit d’Andorra la vella amb Santa Coloma i comptarà amb zona verda, parkour i tirolina. Aquesta proposta es va plantejar al darrer consell, i avui s’han rebut de noves peticions.

Es podrà accedir al parc des del passeig del riu, així com des de l’avinguda Santa Coloma. Es construirà en uns terrenys que el comú ha llogat i en el quals, a  banda, s’habilitarà una zona d’aparcament. Així es dona resposta a una demanda formulada al darrer Consell d’Infants, que reclamava una zona per la franja d’edat d’entre els 10 i els 16 anys i que tingués elements inclusius.

Marsol ha recordat que aviat es començaran els treballs d’un segon parc a Santa Coloma, ben a prop de la zona especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, i que disposarà de diversos elements de joc inclusius. Altres propostes que es tiraran endavant són un autocinema, que es programarà durant la Festa del Poble o la Festa Major, i els horts ecològics a l’escola francesa de Ciutat de Valls.

Els consellers infants han presentat avui les propostes per millorar el dia a dia de la parròquia, que els centres educatius treballaran durant el curs i debatran el 31 de maig vinent. Alguns d’ells no han pogut assistir, però, a causa dels confinaments per la Covid-19, i han hagut de ser substituïts pels seus suplents, fins i tot una consellera ha exercit telemàticament.

Els escolars del Col·legi Sant Ermengol han proposat habilitar un parc d’exercici ecosostenible, que s’autoabasteixi d’electricitat mitjançant l’energia produïda per les pedalades dels usuaris en bicicletes estàtiques. Una proposta similar la plantegen els alumnes del Col·legi Mare Janer, que desenvoluparan un projecte de bancs amb plaques solars per poder carregar els dispositius mòbils. L’Escola francesa de Santa Coloma, de la seva banda, proposa formar part de la Setmana Europea de l’energia sostenible mitjançant un seguit d’activitats. Mentre que des del British College of Andorra s’aposta per organitzar unes jornades d’acompanyament per a la gent gran; l’Escola francesa d’Andorra la Vella vol treballar per fer una campanya de sensibilització per al bon ús i manteniment dels lavabos públics, i l’Escola andorrana d’Andorra la Vella proposa una fira benèfica per recaptar fons i adoptar mascotes abandonades.

Comentaris (2)

Trending