Naturlandia traslladarà una quarantena d’animals a la reserva catalana Wild Forest

L’operació està pendent de tancar els darrers tràmits burocràtics i s’espera poder realitzar en les pròximes hores, fet que suposa un pas endavant en el canvi de rumb del parc temàtic

Animals a la reserva Wild Forest.
Animals a la reserva Wild Forest.

Una quarantena d’animals herbívors de Naturlàndia seran traslladats en les pròximes setmanes a les insta·lacions de la reserva catalana Wild Forest. Es tracta d’una instal·lació especialitzada en aquestes tasques d’acollida. L’enviament dels exemplars està pendent de tancar els tràmits burocràtics necessaris per completar una operació que s’emmarca en el canvi de rumb que es vol donar al parc temàtic.

Els plans dels responsables de la instal·lació suposaran el trasllat de dotze muflons, sis isards, cinc cérvols japonesos, vuit daines i quatre cérvols ibèrics. Aniran a una reserva animal de més de 33 hectàrees de terreny situada a Montserrat. Allà, viuran en semillibertat i sense contacte amb humans.

Wild Forest és un centre de recuperació i santuari d'animals salvatges, constituït com a fundació, on acullen exemplars que no poden tornar al seu hàbitat natural. La seva tasca es remunta a l’any 2016, i actualment tenen un acord amb la Generalitat. Aquest 2021 inauguren un programa de reintroducció a la natura de cèrvids i guineus.

La reserva no és oberta al públic. Només es fan activitats amb gent que apadrina o dona, fent una trobada amb aquestes persones per explicar com avança el projecte. En aquest sentit, i amb relació a Naturlandia, s'ha iniciat un finançament col·lectiu via crowdfunding per poder fer front a les despeses que suposa acollir els animals.

Actualment a les instal·lacions de Wild Forest viuen 22 cèrvids i 15 ovelles o cabres, a més de porcs senglars, guineus, rucs, cabirols i altres animals domèstics. Des de Naturlandia es farà un seguiment acurat del trasllat i posterior reintroducció dels exemplars en el seu hàbitat.

Comentaris (3)

Trending