Naturlandia té pràcticament decidit el tancament del parc d’animals

A la nova direcció general de Camprabassa mai no li ha fet cap gràcia l’activitat, més enllà que és una de les menys rendibles veient la relació entre cost i benefici que suposa

Les daines s'han reproduït en captivitat al parc.
Les daines s'han reproduït en captivitat al parc. naturlandia

Com aquell qui diu, només falta decidir el dia que definitivament es tanca el parc. Però sembla més que evident que al parc d’animals de Naturlandia té els dies comptats. La nova direcció general de Camparabassa té pràcticament decidida la desaparició d’una activitat que des del primer moment ha estar perseguida pels mals auguris. La relació cost-benefici és altament negativa per al recinte lauredià i no només des del punt de vista econòmic. I canviar-ne la imatge i la proposta vol dir més inversió. Uns diners que la direcció considera que seran més rendibles en altres ‘atraccions’ per a Naturlandia.

Fonts properes a la societat que explota els boscos de la Rabassa amb diverses activitats han reconegut obertament que “és cert que s’està avaluant molt seriosament prendre el camí” de tancar el parc d’animals. La decisió “no està definida” encara que “avui per avui” la clausura “és la sortida més previsible” tot i que “no és una cosa que estigui tancada del tot”, entre altres coses perquè s’ha de buscar una destinació per als animals que hi ha actualment al parc. Els de granja, per dir-ho així, no són un maldecap. Més maldecaps comporten els exemplars d’espècies salvatges com poden ser els ossos, els linxs o els llops.

L'Airtrekk és una de les atraccions de Naturlandia.

Relacionat

Naturlandia no en té prou amb incrementar ingressos: va perdre 1,2 milions d’euros el 2019

La direcció general encapçalada ara per Xabier Ajona està immersa en una redefinició global del projecte de Naturlandia. El fet de fer més atractiva la proposta laurediana tot endreçant un parc que estava poc menys que abandonat per l’anterior direcció, que va reduir despesa a base de no fer ni el més essencial manteniment en moltes ocasions, ha d’anar lligada per una millora del rendiment econòmic. Els rectors polítics de Camprabassa ja haurien advertit que s’ha de contenir la despesa en general i més encara la de funcionament, inclosa, per tant, la de personal.

ossos naturlandia
Els cadells d'ós nascut aquesta primavera ja es poden veure al recinte animaler de la Rabassa.

La setmana passada el consell d’administració de la societat es va reunir per aprovar els comptes de l’any passat, uns comptes que van ser validats -amb un dèficit d'1,2 milions d'euros- sense massa debat atès que ni els actuals mandataris polítics comunals ni tampoc la direcció general de la societat estaven al front de la situació. Sí que s’haurien donat instruccions perquè a partir d’ara se sigui molt més curós en tots els nivells. La despesa de personal es contindrà enguany perquè la situació derivada de la Covid fa que, evidentment, no calgui el personal necessari en altres estius. Però caldrà veure també quin és el comportament de la facturació després d’experimentar les darreres setmanes una reculada del 40% en les visites.

“Es cert que s’està avaluant molt seriosament prendre el camí” de tancar el parc d’animals; la decisió “no està definida” encara que “avui per avui” la clausura “és la sortida més previsible”, asseguren fonts de Camprabassa 

I el parc d’animals… doncs ni seria atractiva la proposta tal i com està parada actualment -amb animals amb captivitat i poca cosa més-, ni el parc s’ha guanyat una bona imatge tant pel sinistre de l’ós com per la imatge de degradació vers els animals que els visitants poden arribar a tenir, ni tampoc és una activitat rendible, ben al contrari. Estigui o no obert el recinte general, els animals continuen menjant, han de continuar sent atesos i, per tant, necessiten d’un personal mínim en permanència que, alhora, generen unes despeses que hores d’ara no són rendibles de cap de les maneres.

Revertir la situació en general no és fàcil, però fer-ho amb el parc animaler, segons les fonts, és extremadament complicat. Perquè poder oferir una proposta amb animals més adaptada als temps de sensibilització actual i atractiva per al visitant voldria dir haver de fer una inversió que no està clar que acabi portant el benefici desitjable. En conseqüència, la direcció general es decantaria per destinar allò que calgués dirigir al parc animal a promoure o millorar altres activitats.

Comentaris (10)

Trending