Millores a la carretera de Canòlich per prevenir esllavissades en aiguats com el de Bixessari

La zona inclou un gran moviment de vessant amb una zona especialment perillosa com la de la Terra de l'Obac, a sobre del Clot de la Pardina

Comentaris

Carretera de Canòlich.
Carretera de Canòlich. ARXIU

El desbordament del riu d’Os el passat mes de juny a causa d’una forta tempesta ha obligat el Govern a fer actuacions d’emergència a la part del Torrent dels Nyerros i del riu d’Aixàs, a Bixessarri. Des de fa temps, alguns veïns alerten també dels perills a la banda de Canòlich i el Govern va licitar un seguit de treballs a la carretera que va fins al Coll de la Gallina.

La zona inclou el gran moviment de vessant que va des de Canòlich fins al poble de Bixessarri amb la carretera que enllaça Aixovall amb el coll de la Gallina. Hi ha un tram especialment perillós que és la zona de la Terra de l'Obac (just a sobre del Clot de la Pardina).

El Govern va adjudicar el passat mes d’abril els treballs de refecció de la carretera per un import de 94,513,72 euros i un termini d'execució de dos mesos. El treballs consisteixen en actuacions de millora dels drenatges lineals, reparació i neteja dels pous existents i adaptació de trams d’elements de contenció de vehicles.

L’existència de terreny de conreu i de plantacions de tabac fa que en cas de tempesta, l’aigua arrossegui molta terra i pedres. De fet, ja l’any 2010 es va haver d’actuar d’urgència per reparar un mur de sosteniment al punt quilomètric 3,300. Hi ha diversos estudis de geòlegs i enginyers que recomanen fer un seguiment de la zona i emprendre les accions necessàries per evitar esllavissades i altres riscos naturals.

Comentaris

Trending