El ‘Mercats a plaça’ aprova la remodelació de les avingudes d’Encamp

El certamen firaire que aquest cap de setmana omple el carrer Major i les places de Sant Miquel i del Consell General permet ‘descobrir’ a encampadans i visitants la reordenació de la zona

https://youtu.be/EGckzm9zAUw

Hi ha paradetes, sí. Hi ha bols de fusta, caramels ‘casolans’, embotits tradicionals o coques. Hi ha jocs i herbes medicinals. Durant dos dies i mig, Encamp fa mercat -una mena de mercat medieval- a l’entorn de dues places (Sant Miquel i del Consell General) i un tram del carrer Major. Al nucli antic de la població. Més enllà de passar una estona, fer una passejada o potser alguna compra, el certamen ha servit, també, perquè tant els veïns de la parròquia que no s’havien acostat a la zona com els visitants hagin donat per bona la remodelació de les avingudes.

L’actuació, controvertida per les dificultats que ha comportat a molts comerciants o per la dilatació en el temps que va experimentar, ha servit per reordenar i embellir els espais on es du a terme, des d’aquest divendres a la tarda i fins aquest diumenge, el que s’ha denominat com a ‘Mercats a plaça’, una fira d’aire medieval que reuneix una vintena llargues de paradetes. El bon temps d’aquest migdia de dissabte ha fet que diversos veïns, sense aglomeracions, que quedi clar, hagin sortit al carrer a donar un vol. En molts casos, més a tafanejar que a comprar. Però de tot hi ha, és clar.

Sobretot els productes comestibles, just a tocar l’hora de dinar, han estat els que més sortida han tingut. També les gormanderies de diversa naturalesa -des de pastissos a llaminadures- han fet les delícies dels més menuts, que tot sovint empenyen els progenitors a fer una dolça inversió. Entre les parades, amb firaires vinguts de fora però també alguns comerciants locals transformats en artesans per uns dies, s’hi podia trobar des d’herbes remeieres a articles de fusta o penjolls de tota mena. Des de marroquineria a formatges o embotits.

Els firaires estrangers celebren poder venir al Principat. I alguns ho tornaran a fer les properes setmanes. A Catalunya, per exemple, de moment no és possible tornar a sortir als carrers i places i ocupar-les amb les paradetes. I les poques fires que semblaven voler-se reactivar estan un altre cop en l’aire per culpa dels diferents rebrots de Covid que hi està havent en diferents punts de la geografia catalana i, per extensió, espanyola. Els ensurts no són bons. Gens, de cap manera.

El que sí que és bo, bona vaja, o almenys això ha semblat, és la remodelació de la zona. Les places han adoptat una nova imatge, més ordenadeta, més embellida, més neta. I els visitants ho han agraït. De fet, era un comentari força generalitzat. L’espai queda recollit i amb molt millor cara del que tenia abans de l’actuació urbanística que s’hi ha fet.

Etiquetes

Comentaris

Trending