La Massana tanca l’abocador de Beixalís i reserva l’espai sobrer pels desmunts de la desviació

“Considerem que la Massana ja ha fet molts esforços durant els darrers vint anys, obrint i mantenint dos abocadors de lliure accés per a totes les empreses del país”, ha afirmat Sansa

Una imatge de l'abocador de Beixalís.
Una imatge de l'abocador de Beixalís. COMÚ DE LA MASSANA

L’abocador de Beixalís, a la Massana, ja ha tancat les seves portes. Hi queda espai. Però el comú se’l reserva perquè serveixi de dipòsit de les terres que procedeixin dels eventuals desmunts i moviments de terra que s’hagin de fer al tomb de la futura carretera de desviació. Per la resta, la Massana considera que ha complert amb escreix en afavorir la construcció del conjunt del país.

Seguint l’anunci ja fet fa alguns mesos (ho va fer el juliol passat durant una reunió de cònsols), l’abocador ja no rep més terres ara per ara. L’abocador ja està tancat i només s’obrirà puntualment per realitzar els darrers abocaments procedents de les obres del comú de la Massana. Segons l’informe tècnic de balanç de la situació, encara quedaria lliure un espai que la corporació es reserva per les terres derivades de les obres públiques previstes pel pròxim any. “Tenim una obra molt rellevant, la nova carretera de desviació de la Massana, i és important disposar d’un abocador proper”, ha assegurat la cònsol menor, Eva Sansa.

La cònsol ha recordat que l’abocador de Beixalís ha estat en funcionament durant quinze anys de forma ininterrompuda, al servei de totes les empreses del país. Anteriorment, la Massana també donava servei a les constructores, amb l’abocador de Comallemple. “Considerem que la Massana ja ha fet molts esforços durant els darrers vint anys, obrint i mantenint dos abocadors de lliure accés per a totes les empreses del país”, ha afirmat Sansa.

Comentaris

Trending