La Massana prepara un curs de cultiu per als Horts de la Gent Gran

S’ha fet l’entrega de les diferents parcel·les i de les claus de cadascuna d’elles a les persones que s’han inscrit per al projecte

Moment de l'entrega de les claus dels horts.
Moment de l'entrega de les claus dels horts.

La Massana ha donat el tret de sortida al projecte dels Horts Socials adreçats a la gent gran. Aquest dimarts s’ha fet el repartiment de les diferents parcel·les i l’entrega de les claus als participants d’aquesta edició. A més, com a novetat, s’ha presentat un curs de cultiu que es portarà a terme des del mateix comú.

El tret de sortida dels Horts Socials adreçats a la gent gran de la Massana s’ha fet, com sempre, amb el repartiment de les diferents parcel·les i l’entrega de les claus. Aquest projecte conjunt entre la Reig Fundació i els comuns, que ja passa per la tretzena edició, té l’objectiu d’afavorir l’activitat física i les relacions socials, a través d’una activitat saludable que, a més, permet tenir la satisfacció d’obtenir les pròpies verdures.

La cònsol major, Olga Molné, acompanyada per la consellera Francesca Guerrero i la representant de Reig Fundació, Ester Segura, ha lliurat les claus als nou hortolans, que s’han mostrat amb moltes ganes de començar a treballar la terra. Enguany, com a novetat, es donarà el tret d’inici amb un curs de cultiu, amb el Cap de Jardineria del comú de la Massana, Marc Pujol, que els ensenyarà la millor manera de treballar la terra i tenir cura de les plantes. També els explicarà els beneficis de les pedres com a filtre natural, la utilització dels fems o l’ús dels estris. A més, els resoldrà els dubtes que puguin tenir en relació al conreu. Els padrins s’han mostrat molt interessats en aquesta formació, en la qual també hi prendran part els hortolans d’Ordino.

Etiquetes

Comentaris

Trending