La Massana col·locarà papereres específiques per al reciclatge

La proposta ha estat validada pel consell d’infants i el comú s’ha compromès a tirar-la endavant amb una partida en el pressupost del 2022

Un instant del consell d'infants celebrat a la Massana.
Un instant del consell d'infants celebrat a la Massana. EDUARD COMELLAS / COMU DE LA MASSANA

La Massana instal·larà papereres de reciclatge a diferents punts de la parròquia. Així s’ha compromès el comú després de rebre la proposta en una nova edició del consell d’infants, sessió que ha estat presidida per les mateixes cònsols, Olga Molné i Eva Sansa, així com pel conseller d’Educació, Joventut i Esports, Kevin Poulet. També s’ha abordat la possibilitat de posar sensors lumínics per estalviar energia o organitzar una festa per a nens un cop se superi la pandèmia.

El consell d’infants ha estat configurat aquest dijous amb nou alumnes dels centres educatius de la Massana, tres de l’andorrana, tres de la francesa i tres de l’Àgora International School. A causa de les mesures de prevenció, la sessió s’ha emès en streaming per tal que la poguessin seguir els alumnes dels diferents col·legis.

La proposta més votada, i que el comú s’ha compromès a incloure en els pròxims pressupostos, ha estat la de l’escola Àgora, que ha plantejat la instal·lació de papereres de reciclatge en diferents punts de la parròquia. Els consellers han mostrat diferents models de recipients per separar envasos i paper. La demanda és que es posin a les places i parcs on els infants acostumen a berenar a la sortida de l’escola.

El comú també ha pres nota d’alguns aspectes de les propostes dels altres centres escolars, com la idea d’instal·lar sensors lumínics per estalviar energia de l’escola francesa o l’organització d’una festa per als infants, un cop passi la situació de pandèmia. Durant la sessió també s’han escollit les imatges que els centres escolars de la Massana presentaran per triar la imatge de les “Parròquies amigues de la infància”.

Consell d'infants la Massana

Etiquetes

Comentaris

Trending