Marsol defensa que “ara més que mai” cal apostar pel telefèric del Carroi

La cònsol major d’Andorra la Vella argumenta que en l’actual situació econòmica “hem de crear atractius de país” i assegura que el giny ho seria, fins i tot, encara que no arribés a pistes

Simulació de com seria el punt d'arribada del telefèric del Carroi.
Simulació de com seria el punt d'arribada del telefèric del Carroi.

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, defensa que, ara més que mai, cal tirar endavant un projecte controvertit com és el del telefèric del pic del Carroi. La mandatària comunal entén que és el moment d’apostar per “atractius” pel país. També considera que la infraestructura no suposaria cap impacte en el paisatge ni, tampoc, cap afectació greu al medi ambient.

Marsol considera que les conseqüències econòmiques de la crisi sanitària provocada pel coronavirus fan més necessari que mai una iniciativa com la del telefèric. “Precisament, per la que està caient, hem d’apostar per projectes que aportin un valor afegit pel país”, afirma la cònsol major de la capital, per a qui “aquest és imprescindible”. De fet, defensa que “és el moment de demostrar que som capaços de fer més atractiu el país”. També argumenta que seria “més sostenible”, ja que “servirà per treure cotxes de la carretera”.

Defensa que no tindrà impacte en el paisatge i que seria interessant acordar amb la Massana el seu allargament fins a l'estació d'esquí

La mandatària comunal remarca que, en cap moment, la infraestructura suposaria una despesa per a la corporació. Al contrari, “serà tot privat”. Per tant, assegura, “ells faran la inversió i ens aportarà riquesa sense haver de posar ni un euro”.

Per a Marsol, no tenen raó aquells que alerten de l’impacte visual i mediambiental que tindria el telefèric. “No veig que afecti el paisatge. Només és un giny que es creua en un moment donat. Tot just dos cables que gairebé no es veuran i encara menys depèn de des d’on surti”, comenta la política demòcrata. També argumenta que “no caldrà tallar ni un arbre” i apunta que “les antenes que hi ha allà sí que són lletges”, a la vegada que recorda que “la voluntat és exigir que sigui una cosa integrada al paisatge”.

La mandatària defensa que la infraestructura seria interessant fins i tot si, finalment, no es fes la prolongació fins a les pistes de la Massana. “Té tot el sentit que només arribi al Carroi pel mirador que hi ha a dalt i la vista que hi ha, amb l’atractiu que pot suposar”, explica. La líder comunal argumenta que “els turistes ara busquen atractius i és el que els hi hem de donar”. Tot i això, deixa clar que no renuncia a la possibilitat que el giny arribi a l’estació. “Llavors ja seria fabulós i treballarem en aquest sentit, tot i que ja depèn també del comú de la Massana”, apunta. No s’està, però, de llançar un missatge a la corporació massanenca: “Ara més que mai cal acabar amb parroquialismes i plantejar-nos projectes de país”.

Marsol avança que el plec de base inclourà propostes sobre el lloc on podria sortir el telefèric. Entre elles, destaca la parcel·la de davant l’edifici de Govern, l’aparcament dels Pouets o una zona a Santa Coloma. Tot i això, també indica que “ho deixarem obert per si un particular té terrenys” i que “si es presenten alternatives, valorarem les possibilitats”.

Comentaris (19)

Trending