Marsol carrega contra Patrimoni pel ‘no’ a l’arc lumínic de la Margineda

La cònsol defensa que el projecte no malmet el pont romànic i retreu que amb anteriors actuacions com la carretera o una benzinera “no se’l va valorar tant”

El projecte d'arc lumínic presentat pel comú.
El projecte d'arc lumínic presentat pel comú. comú d'Andorra la Vella

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, no amaga la contrarietat que li ha suposat l’informe negatiu que el departament de Patrimoni de Govern ha emès sobre el projecte de l’arc lumínic a la Margineda. I és que, recorda, a la zona s’han fet altres actuacions que no van tenir tanta cura amb el pont romànic. Sobre aquest monument, avançat que, malgrat tot, la voluntat és “potenciar-lo” com a entrada de la parròquia.

El projecte de reforma de tota l’avinguda d’Enclar tenia com a punt fort un espectacular arc de llum que havia de servir per destacar l’entrada a la parròquia i, sobretot, atreure visitants que, ara, es desvien per la carretera general. La iniciativa, però, ha topat amb un obstacle inesperat: l’oposició del Govern. Fa unes setmanes, la ministra de Cultura, Sílvia Riva, va anunciar que el departament de Patrimoni havia fet un informe negatiu perquè entenia que l’element afectava de forma directa l’entorn de protecció del pont romànic.

La mandatària recorda que el pont no es va valorar quan es va fer la carretera o es va autoritzar una benzinera a la zona

Malgrat que, per ara, el projecte ha quedat aturat perquè “no pensem que sigui el més prioritari ara”, la cònsol avisa que “no hi renunciem”, tot defensant que “hem de seguir potenciant l’entrada natural a la parròquia”. Per això, lamenta el ‘no’ del Govern tot assegurat que, en primer lloc, la voluntat del comú en cap cas és malmetre el pont sinó que es vol “potenciar-lo” perquè “és un dels monuments més importants del país”. De fet, llança un dard quan recorda que “ara el tenim amagat des que es va fer la carretera”.

Marsol no estalvia retrets en aquest sentit. “Llavors no es van tenir en compte moltes coses que ara ens diuen”, apunta i també recorda que es va permetre construir al costat una benzinera. “L’arc lumínic posa problemes al port? Cap ni un”, assegura. La cònsol admet que “l’informe de patrimoni no l’he vist, però em sap greu que sigui negatiu” i reitera que, en el seu dia “poc van valorar el pont en fer la carretera, que és el que el perjudica”.

Des del comú, es manté la voluntat de “potenciar el pont”, ja que “volem que el pont sigui un reclam de l’entrada”. En aquest sentit, Marsol aposta per “replantejar tota la zona” i avança la disposició a “parlar amb la ministra” per “mirar de fer una cosa que potenciï més la zona i el monument”.

Comentaris (6)

Trending