Malestar veïnal per no poder aparcar, com es feia fins ara, a l’antic revolt de Ràdio Andorra

La zona on s’estacionaven cotxes ha quedat habilitada com pas de vianants fins que el Govern arregli la vorera i, llavors, el comú preveu que es pugui repintar la zona amb places per deixar els vehicles

Cartell que indica que la vorera està tancada i que hi ha pas de vianants a les zones d'aparcament.
Cartell que indica que la vorera està tancada i que hi ha pas de vianants a les zones d'aparcament. G. P.

L’antic revolt de Ràdio Andorra va quedar en desús, almenys pel que fa a xarxa viària, un cop inaugurat el túnel que passa per sota de l’emblemàtic edifici. La carretera es va convertir llavors en un espai que molts veïns aprofiten per aparcar, però això ha canviat des de fa unes setmanes. Moltes dels espais han quedat anul·lats pel comú, a l’espera que el Govern realitzi les obres necessàries per arranjar la vorera, fet que provocat, en alguns moments del dia, problemes a l’hora de trobar un lloc per al vehicle.

El lateral del revolt ha estat durant els darrers anys un lloc on la gent que viu sobretot a la zona de Valira Nova estaciona el seu cotxe. En total, hi ha espai per a una trentena de vehicles. L’espai, però, ha quedat vetat els darrers dies. El mateix comú ha instal·lat elements per impedir l’aparcament. Per tant, aquestes places han quedat inhabilitades.

Alguns veïns no han amagat el malestar pel fet de perdre un espai que, en segons quins moments del dia, és important per poder deixar els cotxes. A més, posen en relleu que en cap moment suposaven un perill perquè, en ser una via d’un únic sentit, hi havia prou espai per a la circulació.

Des del comú d’Encamp han explicat que la decisió de prohibir l’aparcament ve motivada pel fet que a la vorera s’han de fer obres per arreglar-la, ja que hi ha trams malmesos. Fins que això sigui així, i per “prevenció i seguretat”, s’ha optat per tallar el pas de vianants. Justament, se’ls desvia per l’espai destinat, fins ara, per aparcar.

Fonts de la corporació han avançat que aquesta situació es mantindrà fins que es faci l’actuació que, però, depèn de Govern. De moment, per tant, no es pot aparcar. Tot i això, s’assegura que la voluntat és recuperar els espais d’estacionament. Així, un cop es completin les obres que ha d’impulsar l’executiu, es repintaran les places i, llavors, ja es podrà tornar a deixar vehicles a l’espai ara ocupat pel pas alternatiu de vianants.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending