Malabars per organitzar la Festa Major d’Escaldes-Engordany

La Unió Pro Turisme, conjuntament amb el comú, han hagut de treballar en un nou programa de manera precipitada a causa de les noves mesures sanitàries per a aquest tipus d’esdeveniments establertes per Salut des del passat 7 de juliol

Presentació de la Festa Major d'Escaldes-Engordany
Presentació de la Festa Major d'Escaldes-Engordany

La Festa Major d’Escales – Engordany se celebrarà, però amb nombroses modificacions. La Unió Pro Turisme va haver de treballar a última hora per canviar i adaptar tot el programa que ja es tenia previst per als 4 dies de festeig, cancel·lant actes, adequant els espais i contractant seguretat per controlar les diverses zones. Les mesures sanitàries establertes per Salut el passat 7 de juliol han obligat a l’associació a acabar les jornades a les 22:30 h i, per tant, a reorganitzar i deixar enrere concerts.

Jaume Ambor, president de la Unió Pro Turisme d’Escaldes, ha explicat que la Festa Major es prepara amb moltíssima antelació, i que aquests canvis en les mesures sanitàries i els horaris “ens va portar a fer una reunió d’urgència”. D’aquesta assemblea, ha sortit un nou programa que, tot i que acabarà a les deu i mitja de la nit, mira de tenir un espai per a cada edat. Sobretot, perquè gran part dels concerts que s’han cancel·lat, ja que eren en interior, estaven dedicats a la gent gran. “Hem mirat que sigui familiar i que tothom pugui gaudir de la festa”.

De divendres a dilluns, en diferents punts de la parròquia, tindran lloc diversos esdeveniments amb la cultura més tradicional, com el ball de Santa Anna, jocs per als petits amb els inflables d’aigua o música més actual, com els concerts de la nit al pàrquing Veedors. “Volíem fer algun acte més gran, més important, però valorant la situació sanitària, ens hem decantat per fer tributs, que agraden a la gent i no portaran tanta aglomeració”, concretament, segons explicava Ambor, el dia 25 de juliol es podrà gaudir d’una actuació en honor a Coldplay i, el dia 26, una a Jarabe de Palo.

L’esport també tindrà el seu espai a la Festa Major. El 24 de juliol es farà al Parc de la Mola una classe de ioga i una de zumba. A més, també es farà un concurs de petanca i un torneig d’escacs de partides ràpides. Com a novetat, Ambor ha presentat el primer campionat de tir amb arc.

Per tenir un control i evitar aglomeracions, la Unió Pro Turisme ha treballat en diferents protocols d’actuació ha reforçat la seguretat de les diverses àrees. Per tant, existiran carrils diferenciats, pels quals la gent haurà de transitar sempre amb la mascareta i sense fumar ni menjar. També hi haurà diversos agents de seguretat, en concret sis, dos fixos i quatre que es mouran per assegurar-se que tot funciona correctament.

Respecte a les restriccions amb el menjar, s’ha hagut de prescindir d’esmorzars i alguns aperitius que eren tradicionals dintre del programa, així com de les casetes de xurros a la zona d’atraccions. Els foodtrack i les casetes que sí que s’han permès compten amb un espai amb taules, que tenen dos metres de separació entre elles, i podran ser ocupades per un màxim de 10 persones.

El pressupost previst per a la Festa Major era de 82.000 euros, amb aquestes modificacions d’última hora, Ambor ha afirmat que s’ha reduït bastant la despesa, baixant fins als 70.000 euros aproximadament. “Per a l’any que ve, si la pandèmia pràcticament ha desaparegut i el pressupost ens ho permet, mirarem de fer cinc dies de festa!”, ha bromejat Ambor,

Etiquetes

Comentaris

Trending