La majoria socialdemòcrata d’Escaldes valida la controvertida plaça del cap de serveis

L’actual consellera major, Cèlia Vendrell, va denunciar al seu dia el que semblava un concurs fet a mida però finalment el comú ha decidit fer definitivament funcionari indefinit Patric Rodríguez

Una sessió telemàtica del consell de comú.
Una sessió telemàtica del consell de comú. COMÚ D'ESCALDES

La controvertida plaça de cap del departament de serveis del comú d’Escaldes ja té propietari fixe i definitiu. La majoria comunal socialdemòcrata ha decidit validar la plaça que des de fa un any, aproximadament, ocupa Patric Rodríguez. El definitivament nomenat cap de serveis va accedir al lloc ara refermat a través d’un concurs que va aixecar tot de suspicàcies.

De fet, durant temps, hi va haver dubtes de si el procés estava teledirigit. Rodríguez havia accedit el 2016 a la direcció de serveis procedent de l’empresa privada, sense cap experiència, a priori, ni en la gestió de personal ni, fins i tot, en les matèries que havia de dirigir. Però gaudia de la confiança dels llavors cònsols, Trini Marín i, sobretot, Marc Calvet. Mentre va ocupar la direcció, com a càrrec de relació especial, amb més o menys crítiques va ser allò del qui dia passa any empeny.

El problema va venir quan es va convocar un edicte per ocupar la plaça de cap del departament de serveis. Les formes emprades -l’edicte intern es va haver de declarar desert per manca d’aspirants i d’aquesta manera es va poder obrir el concurs al ‘públic en general’, única via per la qual podia presentar-se Rodríguez- van aixecar molts dubtes. Durant dies, setmanes fins i tot, el procés va protagonitzar diverses converses.

Patric Rodríguez va accedir a la corporació el 2016, procedent de l'empresa privada, com a càrrec de confiança de Marín i Calvet

Fins i tot la llavors consellera a l’oposició, la socialdemòcrata Cèlia Vendrell, va denunciar la situació, tot insinuant que el procés havia estat, com a mínim, poc clar. Un any després, i quan finalitzava el període de prova, i fins i tot, asseguren algunes fonts, amb certa divisió en la majoria sobre si s’havia de donar per aprovada dita prova o no, finalment l’equip de govern del qual ara Vendrell és la número 3, la consellera major, ha acabat nomenant “amb caràcter definitiu” Patric Rodríguez com a treballador públic “de caràcter indefinit adscrits al lloc que s’especifica”, que és el de cap del departament de serveis, alhora que s’ha procedit “a la inscripció de les dades al registre de la funció pública comunal”.

-

Relacionat

La confirmació del pas a funcionari d’un càrrec de confiança causa indignació a Escaldes

Rodríguez, segons s’especifica en l’edicte publicat ja al BOPA, va obtenir l’informe favorable del seu conseller responsable alhora que també ha rebut el vist-i-plau de la cap de recursos humans de la corporació. El confirmat cap de serveis no és l’únic que ha estat consolidat en la seva plaça els darrers dies. Un operari de neteja, un xòfer de neteja viària i un vigilant nocturn d’aparcaments també han estat confirmats en els seus respectius llocs de treball de manera definitiva.

Concursos

El comú escaldenc, els darrers dies, també ha procedit a convocar diversos concursos. Dos són relatius a mobilitat interna de places. I dos més són per proveir de places eventuals. En concret, es treu a concurs un lloc de treball d’ajudant/a d’informador turístic (oficina de turisme) amb caràcter temporal de l’1 de juliol al 6 de setembre de 2020 i cinc places laborals d’operari/a de camins de muntanya i camins urbans amb caràcter temporal de l’1 de juliol al 31 d’octubre de 2020. També s’ofereixen quatre places de vigilant / informador/a de la zona d’Engolasters en règim de treballador públic interí durant el període estival.

Comentaris (6)

Trending