Majoria i minoria de Sant Julià demanen més recursos a Govern pel manteniment de les carreteres

El comú ha aprovat aquest dimecres un crèdit extraordinari per reparar urgentment un esvoranc que pot esfondrar la calçada a Aixirivall

Comentaris

Esvoranc al Bedràs.
Esvoranc al Bedràs. BRU NOYA

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral i el conseller de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat han coincidit en demanar a Govern més implicació en els treballs de conservació de les carreteres de la parròquia. La demanda arriba després que s'ha constatat un esvoranc a la calçada de la urbanització El Bedràs a Aixirivall que caldrà reparar d'extrema urgència. El cost dels treballs de reparació és de 208.255 euros.

Al Bedràs hi ha un esvoranc a la calçada que pot provocar un esfondrament. Cairat ha explicat que en aquest punt havia estat informat en conversa telefònica per Majoral. Amb tot, el conseller de Desperta Laurèdia ha demanat una revisió a fons de totes les carreteres, especialment les d'Aixirivall per les filtracions d'aigua, aspecte compartit pel cònsol. Aquest ha explicat en la roda de premsa posterior a la sessió que al comú hi ha un mapa de carreteres amb diferents punts vermells. "És un mapa que fa por però no vol dir que suposi un risc però cal fer-hi actuacions. No estem parlant d'un mur que hagi de caure. Es tracta de petits sots o de petites esquerdes", ha afegit Majoral tot recordant que ·"seria una bona acció per continuar posicionant el país com a territori ciclista tenint en compte que les carreteres secundàries són per alguns dels llocs on més es practica aquest esport".

Per una altra part, Cairat ha lamentat que la construcció d'una plataforma porxada al Santuari de Canòlich no es va presentar el projecte a la comissió d'Urbanisme. Ha reconegut la necessitat d'estabilitzar el mur de contenció i s'ha queixat de la manca de transparència. L'obra, segons Majoral, no es durà a terme a causa del radi de 20 metres dels entorns de protecció. 

Durant la sessió s'ha aprovat la modificació del reglament de compensacions del personal del comú, concretament l’article 15.4-treta de neu. L'equip estarà format per un mínim de tres persones, serà operatiu de novembre a març, i amb disponibilitat dels treballadors fora del seu horari de treball. També s'ha aprovat la modificació de l’organigrama comunal amb la creació del departament de Reactivació Econòmica i Comerç i la provisió de due places administratives al servei de Circulació-Aparcaments. La consellera de Desperta Laurèdia, Maria Àngels Aché ha demanat que el nou departament serveixi per sumar esforços. El personal sortirà d'un concurs intern, primer i de l'extern després.

Oficina d'informació i turisme de Sant Julià de Lòria.

Relacionat

El comú de Sant Julià crea un departament per dinamitzar el turisme i el comerç

La millora de la xarxa d'aigua (79.000 euros), l'adquisició d'una bomba d’aigua (1.800 euros) per la piscina de LAUesport així com un comptador d’aigua, el suplement de crèdit per finançar l’execució de treballs d’emergència a la Urbanització El Bedràs, i la realització d’un nou tram de xarxa d’aigua potable a l’entrada del dipòsit vell d’Aixirivall i pluvial a la carretera de la Peguera del PK3+425 al PK4+140 de la CS-131 i un tram de xarxa a la carretera dels Cortals de Llumeneres (217.000 euros) han estat altres dels punts aprovats.

Al Bedràs hi ha un esvoranc a la calçada que pot provocar un esfondrament. Cairat ha explicat que en aquest punt havia estat informat en conversa telefònica per Majoral. Amb tot, el conseller de Desperta Laurèdia ha demanat una revisió a fons de totes les carreteres, especialment les d'Aixirivall per les filtracions d'aigua, aspecte compartit pel cònsol.

Per altra banda, s'ha aprovat l'ordinació reguladora per a l’obtenció de llenya per a ús particular dels boscos de la parròquia que es va presentar dilluns en una roda de premsa. La minoria hi ha estat d'acord, però Cairat ha assenyalat que és una mica agosarat afirmar que això pot pal·liar la crisi energètica "perquè molts habitatges no tenen llar de foc". Majoral ha destacat la col·laboració d'Andorra Recerca+ Innovació. El cònsol ha dit que "és una ajuda que tindrà la seva utilitat".

Josep Majoral ha estat l'encarregat de presentar l'ordinació de la prova pilot.

Relacionat

Sant Julià ofereix als seus residents tallar llenya als boscos per fer-la servir a les llars de foc

Com ja va fer el comú d'Ordino, la setmana passada, el de Sant Julià de Lòria ha aprovat l’adjudicació de l’edicte concurs internacional per la contractació d’una plataforma integral d’administració electrònica. A les dues corporacions ja esmentades s'hi afegeix la d'Andorra la Vella. El comú de Sant Julià hi aportarà 165.319 euros.

En un altre ordre de coses, el ple ha aprovat la liquidació pressupostària del segon trimestre de l’any en curs que s’ha tancat amb un saldo positiu de 2.834.712, 28 euros. La xifra total dels ingressos ha estat de poc més de 9,2 milions el que representa una execució del 53,35% del pressupostat. Els impostos facturats durant el primer semestre d’acord amb el calendari fiscal, han estat els de foc i lloc, higiene i enllumenat, radicació d’activitats comercials, empresarials i professionals i rètols publicitaris.

Pel que fa a les despeses, s’ha liquidat un import de 6.430.329,15 euros que suposen un 33% d’execució. En el capítol d’inversions, la xifra s’ha enfilat fins els 687.000 euros amb un percentatge del 12% sobre el pressupostat. En aquest sentit, l’endeutament del comú a 30 de juny continua baixant i ja és tan sols del 66% de l’import disposat.

La sessió s'ha tancat amb l'aprovació de l'ordinació reguladora per l’autorització de circulació i pràctica de rollers a la parròquia.

Comentaris (1)

Trending