Majoral: “No és el servei de bus parroquial que volem; és el que podem pagar”

El comú de Sant Julià de Lòria aprova un suplement de crèdit de 12.000 euros per a un transport que des de Desperta Laurèdia es considera que no s'acaba d'adequar a les necessitats dels veïns de Juberri o Aixirivall

Comentaris

El Quart Bus a la parada del  Prat Nou.
El Quart Bus a la parada del Prat Nou. COMÚ SANT JULIÀ DE LÒRIA

El comú de Sant Julià de Lòria ha aprovat un suplement de crèdit de12.000 euros per afrontar l'adjudicació del nou servei de bus parroquial ja que la partida pressupostada ha estat insuficient. La consellera de Desperta Laurèdia, Sofia Cortesao ha assenyalat que el servei no s'ajusta a la demanda. El cònsol major, Josep Majoral ha dit que hi ha una millora ja que arribarà a Nagol i Certers. "No és el servei que vull, és el que podem pagar", ha sentenciat.

Cortesao, que forma part de la comissió de Circulació i Aparcaments, ha demanat a la majoria que analitzi les demandes dels veïns de Juberri o d'Aixirivall perquè "el servei no s'acaba d'adequar a les seves necessitats".  En aquest sentit ha posat l'exemple d'algunes franges horàries com la de les vuit del matí on hi ha més viatgers per la gent que es desplaça per treballar o per estudiar. L'ampliació de freqüències és molt complicada ja que el recorregut el fa un sol vehicle.

Segons Majoral, "s'ha de ser realistes. Hi ha un sol bus que fa aquest servei i no pot estar a tres llocs a les vuit del matí en els tres pobles principals. En un hi serà a les vuit, en un altre a un quart i en un tercer a dos quarts. Són horaris aproximats. Intentarem ajustar-ho el millor possible a les necessitats i a les demandes. Demanaré a la comissió que se n'ocupa que intenti millorar els horaris però penso que serà molt difícil".

Inicialment, el comú volia fer un servei a la demanda però el cost era molt elevat com es va comprovar amb l'obertura de plecs del concurs, fet que va obligar a convocar-ne un segon. "No ha pogut ser a la demanda per una qüestió d'import i seguim amb el mateix sistema amb un bus regular", ha indicat el cònsol. Des de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat assumeix que "la capacitat de recursos per a aquest servei és limitada. No pot ser infinita però el servei ha de ser eficient i concertat amb els quarts".

 

Comentaris (5)

Trending