El jurat de Viles Florides visita Andorra

Els distintius coneguts com a Flors d’Honor s’atorgaran al setembre a les quatre parròquies, Canillo, Encamp, La Massana i Andorra la Vella, que ja formen part del moviment

Visita jurat viles florides a Encamp
Visita jurat viles florides a Encamp

El jurat de Viles Florides ha visitat el Principat. Concretament, van estar ahir a Encamp i Canillo, i avui han visitat Andorra la Vella i La Massana. Aquesta iniciativa vol mostrar i posar en valor la riquesa natural i paisatgística mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, mobiliari urbà i espais lúdics, tant de l’àmbit públic com privat.

El jurat especialitzat, format per professionals dels sectors del viverisme, la jardineria, el paisatgisme, el mobiliari urbà i altres àmbit relacionats, han estat els encarregats d’avaluar les quatre parròquies durant els dos dies de visita a Andorra. D’acord a aquesta opinió´, Viles Florides atorgarà un distintiu al mes de setembre. Concretament són les Flors d’Honor, i n’hi ha d’una a cinc. Actualment a Catalunya hi ha 155 municipis amb aquest reconeixement per la seva tasca de millora de l’espai urbà.

La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, ha indicat que la valoració del seu primer any com a Vila Florida és molt positiu. En especial, ha fet referencia a la participació de la ciutadania i a la motivació per seguir millorant. D’altra banda, el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, ha explicat que a una parròquia com la seva, “que viu del turisme de muntanya i natura, s’han de fomentar iniciatives que contribueixin al posicionament com a destinació turística”.

Des d’Andorra la Vella, que se suma enguany al projecte, s’ha posat de relleu el fet que és una parròquia sostenible amb espais verds i florits, que fomenta la qualitat de vida, el passeig a peu i els hàbits saludables. Per últim, a La Massana, la cònsol menor, Eva Sansa, ha refermat la seva aposta per introduir vegetació al paisatge urbà.

Per a Viles Florides, l’enjardinament va més enllà de propiciar espais agradables i té en compte valors com la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida dels veïns, l’estat i conservació del mobiliari urbà, la presència de parcs infantils, la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental o el desenvolupament de les economies locals a través de l’atractiu dels jardins i parcs urbans.

Comentaris

Trending