Els infants de Canillo demanen potenciar el camí de Prats a Meritxell

El consell on han participat de la parròquia també proposa la creació d’un grup de voluntaris per fer neteja a la muntanya

Camp, fent seguiment de la sessió de forma telemàtica.
Camp, fent seguiment de la sessió de forma telemàtica. COMÚ DE CANILLO

Els nens de Canillo volen que es fomenti el camí de Prats a Meritxell per donar a conèixer la història, la flora i la fauna de l’indret. Es tracta d’una de les propostes que s’han presentat durant el consell d’infants celebrat aquest dijous. També s’ha demanat el foment dels desplaçaments amb vehicles que no contaminin la creació d’un grup de voluntaris per netejar la muntanya i, en aquest sentit, organitzar una jornada de recollida de brossa (un Clean-up-day) cada tres mesos.

La sessió ha ha tingut lloc de forma telemàtica a causa de les restriccions derivades de la crisi sanitària de la Covid-19. Els alumnes dels dos centres educatius de la parròquia s’han connectat des de les seves escoles, mentre que el cònsol major, Francesc Camp i el menor, Marc Casal ho han fet des de la corporació comunal.

Els vuit consellers infantils de l’escola andorrana i l’escola francesa han demanat resposta a les qüestions plantejades en l’anterior consell com ara la renovació del rocòdrom, l’ampliació de les voreres del poble de Canillo, la compra d’un gronxador pel parc de Soldeu, la sol·licitud de celebrar un concurs de grafits, l’organització d’un taller extraescolar de pastisseria i de cuina per infants, la millora de les activitats de l’esplai o la celebració d’un taller de robòtica i de videojoc, entre d’altres. Totes aquestes demandes han estat executades entre el 2019 i el 2020 segons ha explicat Camp.

A banda, també s’han fet noves propostes, moltes de les quals centrades en l’àmbit del medi ambient i l’agricultura. Així, s’ha demanat l’apadrinament del camí de Prats a Meritxell per donar a conèixer la història i la fauna i la flora d’aquest indret. Els més petits de la parròquia també volen que es fomentin el desplaçament amb vehicles que no contaminin o la creació d’un aparcament per a bicicletes a prop de l’escola.

També han proposat que s’impulsi un grup de voluntaris per netejar la muntanya i que s’organitzi trimestralment una jornada per enretirar brossa dels espais naturals de la parròquia. Actualment, aquesta iniciativa es fa únicament un cop l’any. A la vegada es vol una plantada d’arbres i de plantes aromàtiques en el passeig d’AINA, entre d’altres.

Altres temes que han centrat les propostes de les escoles són relatives a la comissió de joventut i esports. Els infants han demanat la construcció de nous parcs infantils a la parròquia i la millora de diferents instal·lacions esportives com ara l’skate park. El comú s’ha compromès a executar el màxim de les demandes i estarà en contacte amb les escoles per fer-ne el seguiment pertinent.

Etiquetes

Comentaris

Trending