Indignació al món del bàsquet pels danys causats durant Sant Joan a les pistes 3x3 d’Escaldes

El comú denunciarà els desperfectes causats per petards als camps de joc, amb diversos forats, i ja treballa per poder reparar-los

Els desperfectes patits durant Sant Joan per les pistes 3x3 d'Escaldes.
Els desperfectes patits durant Sant Joan per les pistes 3x3 d'Escaldes. Comú d'Escaldes-Engordany

La Federació de Bàsquet (FAB) ha expressat, via xarxes, la seva indignació pels desperfectes patits la matinada de Sant Joan per les pistes 3x3 del Prat del Roure, a Escaldes-Engordany. La instal·lació va patir danys per culpa d’una bretolada pirotècnica. És a dir, es van posar petards i es van provocar alguns forats en el terra. Des del comú es preveu presentar denúncia pels fets i es treballa per poder fer les reparacions en un termini breu de temps.

A través dels comptes de la FAB a Twitter, Facebook i Instragram, l’entitat ha denunciat els danys als camps de joc. “Si algú es pensava que del confinament en sortiríem millor, que es passi per les pistes de 3x3”, apunten, tot lamentant que “dels pocs playgrounds del país i el tractem així”. El post encara fa un darrer apunt: “Confiança absoluta en la nostra espècie...”.

Els petards van provocar diversos forats a les pistes, un dels quals de 40 centímetres de llarg per 10 d'ample

Manel Fernàndez, president de la FAB, ha afirmat en declaracions a Altaveu que es tracta “d’un vandalisme inexplicable”, tot recordant que les pistes “es van instal·lar fa quatre anys” i “tenen èxit i hi hem fet diverses competicions”. Avança que, al seu entendre, “ara, per reparar-ho, caldrà aixecar tota la pista i separar les plaques”, fet que suposa “un enrenou innecessari per un vandalisme ruc”.

Des del comú d’Escaldes també hi ha enuig per la situació. La corporació, segons explica el conseller d’Espots, Josep Batalla, està pendent ara de posar-se en contacte amb l’empresa que va instal·lar les pistes per poder demanar un pressupost de la reparació. Un cop es tingui, es preveu presentar una denúncia formal a la policia.

Dels tres camps de joc existents, un han quedat particularment afectat. Hi ha un forat gran, d’uns 40 centímetres de llarg i deu d’ample, i altres de més petits. Jugar, s’hi pot jugar. Ara bé, amb el risc que la bola pugui botar malament en aquests punts i, també, un cert perill de fer-se mal si es trepitja malament.

Un dels forats de les pistes del Prat del Roure.
Un dels forats de les pistes 3x3 del Prat del Roure.

Batalla remarca que “ens hem posat en contacte amb l’empresa perquè ens faci el pressupost que costarà solucionar-ho”. Tot i això, la voluntat és intentar en els propers dies fer, ni que sigui, una reparació provisional, a l’espera de poder fer més endavant la definitiva.

Comentaris (2)

Trending